HTC U11+ review: papieren tijger uit Taiwan

Nieuwste vlaggenschip stelt teleur

Door


Software

De HTC U11+ is voorzien van de meest recente uitgave van Android OS, 8.0 Oreo, gecombineerd met HTC's eigen Sense skin. Net als bij eerdere versies zijn er in de nieuwste Android-editie tal van verbeteringen op de gebieden van stroomvoorziening en beveiliging doorgevoerd. Verder heeft Android 8.0 een picture-in-picture optie en een feature die Notification Dots heet, waarmee je notificaties kan oproepen door een bolletje op een app-icoon in te drukken.

 

Voorts zijn er meer achtergrondbeperkingen voor locatie en wifi in te stellen en worden er kleurenspectra als AdobeRGB en DCI-P3 - waar het scherm van de HTC U11+ ook gebruikt van maakt - ondersteund. Bovendien is het dankzij Project Treble straks een stuk makkelijker voor de diverse smartphonefabrikanten om Android-updates door te voeren en dat is goed nieuws voor gebruikers die een smartphone hebben van een fabrikant zoals HTC, die een eigen skin gebruikt en doorgaans minder vlot is met updates. Naast de nieuwe picture-in-picture optie is er gelukkig ook nog steeds de in Android 7 geïntroduceerde split screen modus.

Op de U11+ zien we dankzij het gebruik van de Sense skin overigens ook de persoonlijke assistent van HTC, de Sense Companion, weer terug. Volgens HTC leert je Companion elke dag van je, waardoor hij je kan adviseren op basis van jouw unieke gedrag. Of de zoveelste virtuele assistent echt van meerwaarde zal zijn moet nog blijken; ook op dit onderdeel is er geen gebrek aan concurrentie. 

 

HTC bouwt bij de U11+ net als bij de orginele U11 de eigen knijptechnologie in te bouwen. Die konden we bij de voorganger al waarderen. Het heet inmiddels HTC Edge Sense en behelst een korte en een lange squeeze, waar je zelf functies aan toe kunt wijzen. Net als voorheen kan je de gevoeligheid van je knijp zelf instellen, nieuw is dat je de functie van de korte en de lange knijp per app kan toewijzen.   

Een andere oude bekende is USonic, een techniek waar HTC van zegt dat het door het afvuren van sonische pulsen op je binnenoor, het geluid van je in-ear phones kan aanpassen op jouw specifieke gehoor. Bovendien heeft HTC in de meegeleverde oortjes Active Noise Cancellation ingebouwd, zodat je ongestoord kan genieten van je eigen muziek.  


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

HTC U11+ 128GB Ceramic Black

Android 8, 128 GB, 6 inch, 2880x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

691,99 €

gem. 691,99 €
1 shop, geen voorraad

HTC U11+ 128GB Translucent Black

Android 8, 128 GB, 6 inch, 2880x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

517,64 €

gem. 517,64 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*