ASUS Radeon Strix RX Vega 64 en 56 review: zwaar geschut?

Onverkrijgbaar en onbereikbaar

Door


Geluidsproductie en temperatuur

We meten de geluidsproductie van videokaarten in onze geluidsdichte box met de meter op 10 centimeter afstand, schuin op de videokaart gericht. Tijdens de idle test wordt de videokaart vanzelfsprekend niet belast. De load test is gedurende een gemiddelde van 1 minuut gemeten tijdens een verlengde 3DMark Fire Strike Extreme run, nadat de kaart daarvoor een kleine 10 minuten in dezelfde benchmark is opgewarmd.

In idle zijn de Strix Vega's geheel stil omdat de ventilatoren bij lage belasting niet draaien. Onder load zien we wel een groot verschil in geluidsproductie tussen de Strix Vega 56 en 64. De Strix Vega 64 komt uit op 44,9 dB, terwijl de Strix 56 een stuk luider is met 52,7 dB. Dat is niet zo vreemd, want laatstgenoemde kaart wordt ook warmer, en bij de pagina over stroomverbruik zullen we zien wat de oorzaak is. De Strix Vega 64 is een heel stuk stiller dan zijn referentiebroertje, maar het verschil tussen de Vega 56's is dan weer vrij klein.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus Radeon RX Vega 64 Strix 8GB

AMD Radeon RX Vega 64, 1590 MHz, 8192 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

466,95 €

gem. 642,50 €
5 shops, 1x voorraad

Asus RoG Radeon RX Vega 56 Strix OC 8GB

AMD Radeon RX Vega 56, 1297 MHz, 8192 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*