ASUS Radeon Strix RX Vega 64 en 56 review: zwaar geschut?

Onverkrijgbaar en onbereikbaar

Door


Conclusie

Bij onze preview van de Strix RX Vega in augustus vorig jaar bespraken we al de voor- en nadelen van de videokaart. Sindsdien is er betrekkelijk weinig veranderd: de Vega-chip is nog steeds niet de zuinigste, en de verkrijgbaarheid is er ook niet veel beter op geworden.

Waar de Vega 56 ten tijde van de oorspronkelijke review de meest aantrekkelijke optie leek op basis van de prijs-prestatieverhouding, is de Strix Vega 56 de vreemde eend in de bijt. Niet alleen is de geluidsproductie nagenoeg gelijk aan dat van de referentie Vega 56, het energieverbruik schiet ook nog eens significant boven de anderen uit met 100 watt meer (!) dan de referentie Vega 56 door agressieve kloksnelheden. De Strix-koeler is hier gelukkig op voorbereid, en voert de warmte zonder problemen af. Hiervoor moet de stilte wel worden opgegeven, want de kaart produceert vrijwel evenveel geluid als zijn referentiebroertje onder belasting.

De Strix Vega 64 lijkt ondertussen een stuk beter te zijn afgesteld dan de Strix Vega 56. Deze kaart zet hogere prestaties neer in combinatie met een lager energieverbruik én een lagere temperatuur dan de referentie Vega 64. Met de Strix Vega 64 laat ASUS zien dat het de Vega-gpu goed kan benutten zonder het energieverbruik de spuigaten uit te laten lopen.

Onder de streep zijn beide Strix Vega's van ASUS een serieuze en geslaagde poging om de zware gpu van AMD te temmen. Bij de Vega 64 is dat beter gelukt dan bij de Vega 56, al kunnen we er niet omheen dat de verkrijgbaarheid van Vega-kaarten op dit moment nog steeds het grootste probleem is.

ASUS Radeon RX Vega 64 Strix 8GB


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus Radeon RX Vega 64 Strix 8GB

AMD Radeon RX Vega 64, 1590 MHz, 8192 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

466,95 €

gem. 469,00 €
4 shops, 1x voorraad

Asus RoG Radeon RX Vega 56 Strix OC 8GB

AMD Radeon RX Vega 56, 1297 MHz, 8192 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*