NZXT H700i en H400i review: De slimste behuizingen ooit?

Nieuwe ATX en Micro-ATX kasten met slimme fancontrollers

Door


Conclusie

De nieuwe H700i en H400i zijn fraaie kasten, verkrijgbaar met verschillende accentkleuren en voorzien van twee addressable rgb-ledstrips. De bouwkwaliteit van de behuizing is erg hoog, en NZXT heeft veel aandacht besteed aan de afwerking en het cable management.

Over het ingebouwde smart device  zijn we in de huidige staat niet zo enthousiast. Het leerproces van deze slimme fancontroller is omslachtig, laat de processor erg heet worden en vereist bovendien een NZXT account en een internetverbinding. De technologie heeft wat ons betreft potentie, maar vooralsnog sluiten wij zeker onze processorkoeler liever direct op de cpu-header van het moederbord aan, omdat dat in de praktijk betere koeling garandeert. Voor nu lijkt de slimme controller vooral te zorgen voor zo laag mogelijke ventilatorsnelheden, ten koste van koeling. NZXT blijft de software echter ontwikkelen, dus mogelijk dat dit in de toekomst beter wordt.

Testen we de H700i en H400i zónder gebruik te maken van de slimme controller, dan blijkt dat de koelcapaciteit prima in orde is. Bij al onze tests komen beide behuizingen erg goed uit de bus, waarbij de kleinere H400i vaak nog net wat efficiënter blijkt te zijn dan de grotere H700i. Bij onze geluidsmetingen presteren beide modellen niet bijzonder goed, wat vooral komt omdat de resonanties van onze test-harddisk nauwelijks gedempt worden in de metalen harddisk-ophangpunten van beide kasten. Heb je geen, of een stillere harddisk, dan zal je in de praktijk betere resultaten behalen.

Onder de streep zijn we echter zeer te spreken over beide behuizingen, die ondanks hun relatief stevige prijzen toch een Excellent Choice Award verdienen.


NZXT H700i
NZXT H400i


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*