Crucial MX500 SSD review: begin van een prijzenoorlog?

Nieuwe sata-ssd's van Crucial zijn snel én betaalbaar!

Door


Conclusie

Crucial heeft met de MX500-ssd's waardige opvolgers geïntroduceerd voor de zeer populaire MX300-serie. We zijn onder de indruk van de prestaties die de combinatie van IMFT's nieuwste generatie 3d-nand en de Silicon Motion-controller biedt. Alleen in zeer zware enterprise-scenario's presteren de MX500's minder goed, vooral als het op consistentie aankomt, maar daar zijn ze dan ook niet voor bedoeld.

Verder bieden de MX500's alles wat je van een moderne consumenten-ssd mag verwachten: een snelle slc-cache voor het vliegensvlug uitvoeren van korte schrijfacties, gedeeltelijke bescherming tegen stroomuitval en volledige ondersteuning voor hardwarematige encryptie. Positief zijn we ook over de verlenging van de garantieperiode naar vijf jaar, waarmee Crucial on-par komt met Samsung.

Nadat we in 2017 zijn getergd door forse prijsstijgingen bij ssd's, ontketent Crucial in het nieuwe jaar een prijzenoorlog. De MX500's zijn al erg concurrerend geprijsd, maar vlak voor publicatie liet de fabrikant ons weten dat de adviesprijs van het 500GB-model zeer binnenkort verder wordt verlaagd naar 130 euro. Daarmee zitten we weer bijna op het prijsniveau van voor de prijsstijgingen - daar wordt een hardwareliefhebber blij van!

In het kort: goede prestaties, verlengde garantie en zéér scherpe prijzen. Crucial heeft de Hardware.Info Excellent Choice award zeer, zeer dik verdiend. Wij zijn heel benieuwd wat Samsung hier - naar verluidt zeer spoedig - tegenover gaat zetten.


Crucial MX500 500GB
Crucial MX500 1TB


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*