ASUS RT-AC86U review: meer zender dan ontvanger

Dubbelzinnige prestaties met mesh potentie

Door


Uiterlijk

De ASUS RT-AC86U wordt aangedreven door een 1,8 GHz dual-core processor in combinatie met 512 MB aan RAM en 256 MB flashgeheugen. Dat zijn stevige specificaties, maar die zijn tegenwoordig geen overbodige luxe om zaken als moderne modulatietechnieken en mu-mimo mogelijk te maken. Die vereisen brute rekenkracht en daar ontbreekt het de RT-AC86U in elk geval niet aan.

ASUS RT-AC86U

Vaste voet

De RT-AC86U is dankzij zijn vaste voet maar op één manier neer te zetten, rechtop met de drie afneembare, externe antennes fier omhoog. De behuizing is opgebouwd uit meerdere vlakken die onder een kleine hoek op elkaar aansluiten. Het ontwerp van deze semi-gaming router is weliswaar niet zo opvallend en uitgesproken als de ROG Rapture GT-AC5300 die we recent bespraken, maar wel voorzien van twee kenmerkende roodgekleurde inkepingen in de voorzijde van de behuizing. Die geven het toch een soort gaming zweem mee. Tussen de 'rode ogen' zien we de merkaanduiding van ASUS, met daaronder een batterij aan led-indicatoren. Met behulp van de corresponderende icoontje kan je ontwaren of de router aan staat, welke van de 4 lan-poorten actief zijn, of je een internetverbinding hebt en op welke frequentie er wordt uitgezonden. 

ASUS RT-AC86U

Bediening en aansluitingen

Aan de rechterzijde van de router vinden we twee fysieke knoppen om de wps-functie en de wifi in- of uit te schakelen. Dat brengt ons bij de achterzijde van dit product, waar het meest over te melden valt. We zien hier natuurlijk voor de hand liggende zaken zoals een voedingsaansluiting, een fysieke aan/uit schakelaar en resetknop, vier lan-poorten en een wan-aansluiting. De poorten zijn zoals het hoort keurig in een metalen jasje gestoken. Verder treffen we een schakelaar aan waarmee je de led-indicatoren aan de voorzijde aan of uit kan zetten en zien we zowel een usb 2.0 als een usb 3.0 aansluiting.

ASUS RT-AC86U


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RT-AC86U

Draadloos, 802.11ac, 750 Mbit/s, 2167 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

177,99 €

gem. 222,99 €
9 shops, 6x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*