ASUS RT-AC86U review: meer zender dan ontvanger

Dubbelzinnige prestaties met mesh potentie

Door


Testresultaten doorvoertest 5 GHz

Op 5 GHz meten we de draadloze doorvoersnelheid van een router naar de 3 meter laptop (lan-wlan) en van de 3 meter laptop weer terug naar de router (wlan-lan). Vervolgens herhalen we dit proces van de router naar de 3, 5 en 10 meter laptops tegelijkertijd (lan-wlan) en weer terug naar de router (wlan-lan). De 3, 5 en 10 meter doorvoertest voeren we tevens uit met een 3x3 (3 clients en 3 users) configuratie om de tri-band functionaliteit van routers - wanneer van toepassing - in kaart te brengen.  

Bij de standaard doorvoertests op 5 GHz schrijft de ASUS RT-AC86U snelheden tussen de 279 Mbit/s (3 meter wlan-lan) en 332 Mbit/s (3 meter lan-wlan). Opvallend is dat het zenden van informatie (lan-wlan) de RT-AC86U significant beter af gaat. We zien dit dan ook duidelijk terug in de ranglijst waar we de router afwisselend in de middenmoot en in de onderste regionen terugvinden. Hetzelfde principe geldt in nog hogere mate voor de 3x3 test, waar we een verschil van maar liefst 142 Mbit/s meten en de RT-AC86U zodoende bij lan-wlan als derde achter de tri-bandrouters eindigt en bij wlan-lan onderaan de lijst bungelt.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RT-AC86U

Draadloos, 802.11ac, 750 Mbit/s, 2167 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

177,99 €

gem. 199,90 €
8 shops, 5x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*