ASUS RT-AC86U review: meer zender dan ontvanger

Dubbelzinnige prestaties met mesh potentie

Door


Testresultaten Praktijktest 2 - 7 meter Door de muur

Bij Praktijktest 2 Door de Muur sturen we een bestand van om en nabij de 314 MB van een NAS naar een laptop die op 7 meter van de router staat en met een dikke betonnen muur ertussen (lan-wlan) en van de laptop weer terug naar de NAS (wlan-lan). We voeren deze test uit op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz frequentie. Deze specifieke praktijktest zegt iets over hoe goed een router met obstakels - die praktisch gezien bijna altijd aanwezig zijn - om weet te gaan.

De ASUS RT-AC86U blijkt hier nauwelijks last te hebben van hindernissen als dikke betonnen muren. Op 2,4 GHz pakt de router in de wlan-lan richting weliswaar de laatste plaats, de andere kant op pakt de RT-AC86U een gedeelde eerste plaats. Op 5 GHz domineert de router het testveld wederom in beide richtingen en gaat er dientengevolge zowel heen als terug met de gouden plak vandoor.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RT-AC86U

Draadloos, 802.11ac, 750 Mbit/s, 2167 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

177,99 €

gem. 199,90 €
8 shops, 5x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*