Corsair HS50 headset review: de Cloud achterna

Lagere prijs kan mindere weergave niet compenseren

Door


Conclusie

Ware het niet dat de uitdrukking tegenwoordig een wat andere betekenis heeft, zouden we zeggen dat Corsair met de HS50 een beetje een 'me too' product in de markt zet. Daar is op zich niets mis mee en in de wondere wereld van computeronderdelen en randapparatuur eerder regel dan uitzondering, maar het verhaal verandert als je een van de toppers in de markt nadoet. Wek je dan de indruk van vergelijkbaarheid, dan moet je het wel waarmaken. 

Qua leveringsomvang is dat in elk geval niet zo, de HS50 wordt erg kaal bezorgd. Het gebrek aan accessoires is tot daar aan toe, maar de korte kabel van nog geen twee meter is bij afwezigheid van een verlengkabel een beetje jammer. Ook was een vervangbare kabel prettig geweest. 

Ook op het vlak van geluidsweergave weet de HS50 niet te overtuigen. De vergelijking met de HyperX Cloud II doorstaat hij sowieso niet, maar ook op zichzelf beoordeeld zouden we hem voor muziek niet aanraden. Voor games is het een ander verhaal, daar doet hij het heel aardig - al komt de muziek van bijvoorbeeld The Witcher 3 niet zo fraai uit de verf als bij een betere headset. 

Wat we wel kunnen waarderen is de basis van het product: het is lekker stevig, heeft geen overbodige tierelantijnen, is niet te zwaar, comfortabel in het gebruik ook na langere tijd, en met de microfoon is weinig mis. Voor pakweg 50 euro zouden we hem zeker in overweging geven, maar Corsair vraag 60 euro voor de HS50 en dat plaatst hem in het vaarwater van headsets die beter zijn voor hetzelfde geld - of zelfs wat minder. Bovendien komt het vervaarlijk dicht in de buurt van niet alleen het grote voorbeeld (of in elk geval wanneer een winkel weer eens gaat prijs stunten), maar ook bij de eigen Void ISB RGB Dolby 7.1 Carbon - voor pakweg een tientje meer heb je een Corsair die een duidelijk betere game-ervaring geeft, beter uit de test komt en voorzien is van een erop afgestemde usb-geluidskaart met alle mogelijkheden van dien. 

Kortom, aan de HS50 zal je je geen buil vallen als je een betaalbare headset zoekt voor games, maar dit is een vijver met heel veel vissen, en het zal weinig moeite kosten een betere te vangen. De awards blijven dan ook in de kast.

Corsair HS50 Carbon


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*