Dit zijn de beste 4K-monitoren

Koopgids voor iedereen die een Ultra HD-scherm zoekt

Door


Inleiding

Hardware.Info test jaarlijks een forse hoeveelheid monitoren. Die resulteren in allerlei reviews en vergelijkende tests, maar ook kunnen we zo vertellen wat de beste beeldschermen zijn die je kunt kopen. Zowel als je een bepaald formaat zoekt, als voor een bepaald gebruiksdoel, zoals beeldbewerking of gaming. Of gewoon als je een beperkt budget hebt. In dit artikel vind je ons koopadvies voor 4K, oftewel ultra hd-monitoren.


We publiceren regelmatig monitorreviews, maar lang niet iedereen heeft tijd of zin om een archief met artikelen door te ploegen. Wanneer je gewoon wilt weten welk beeldscherm de beste voor jou is, heb je meer aan een compact overzicht. Dat proberen we je met dit artikel te bieden. Het is voor het eerst dat we een dergelijke 'koopgids' bieden, dus we zijn benieuwd naar jullie ideeën, wensen, op- en aanmerkingen. Laat die vooral achter in de reacties.

Een goede start

Het spreekt voor zich dat we niet álle monitoren op de markt kunnen testen, dus we pretenderen met dit artikel niet de absolute waarheid in pacht te hebben. Zoals altijd raden we iedereen die voor een flinke uitgave staat aan, om zich goed te oriënteren en meerdere bronnen te raadplegen. Dat gezegd hebbende, er zijn weinig publicaties in Nederland die zoveel beeldschermen aan een grondige test onderwerpen als Hardware.Info, dus je begint hier in elk geval goed met je zoektocht naar een nieuwe 4K-monitor.

Geen grafieken

Voor dit artikel hebben we er vooralsnog voor gekozen om geen grafieken met testresultaten te tonen. Bij elk segment vind je een link naar een vergelijkingstabel, en op basis daarvan kan je naar hartenlust grafieken maken van de testresultaten en eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. De reden dat we de grafieken hier niet tonen, is dat het artikel daarmee 52 pagina's lang zou worden en we potentiële lezers niet willen afschrikken. Ben je het niet eens met deze overweging, laat van je horen in de reacties.

Zoek je een QHD-monitor in plaats van een 4K-model? Lees dan De beste QHD-monitoren!


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*