HP Envy 15 review: Mobiele Ryzen in de aanval

The winner takes it all

Door


Conclusie

AMD is terug én hoe. De nieuwe mobiele Ryzen 5 2500U is een chip die qua prestaties uitstekend kan concurreren met de Kaby Lake R-processors van Intel. Het energieverbruik van de nieuwe cpu is bovendien binnen de perken gebleven, waardoor het voor HP mogelijk is gebleken een slanke 15 inch omklaplaptop te ontwikkelen met een werktijd van zo’n zes uur.

HP Envy X360 15-bq100nd (2PH19EA)

Kijken we verder naar deze machine, dan valt op dat hij niet in alle tests even vlot is; ook is het erg jammer dat HP een behoorlijk ondermaats scherm heeft ingebouwd. Pluspunten wint het merk met de ruime hoeveelheid opslag in de vorm van een vlotte 256 GB ssd en een eveneens snelle 1 TB harde schijf. De pen is een leuke extra, maar eerlijk gezegd vinden we dat meer meerwaarde bieden bij een laptop met een kleiner beeldformaat en lager gewicht. Daarbij is het jammer dat het geheugen niet uit te breiden is. Met een beter scherm en wat meer geheugen zou het wat ons betreft een aantrekkelijke mediaverwerkingslaptop zijn.

Een gaming laptop is het niet. Als je dat wil, kun je beter voor dit geld een HP Power Pavilion met i5, GTX1050 of de populaire Acer Aspire 7 met i7 en diezelfde gpu als de Pavilion halen. Voor nu vinden we het een interessante laptop, maar voor wie? Wat ons betreft is het scherm een belangrijke spelbreker om ervoor te kiezen deze laptop niet te voorzien van een award. 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

HP Envy X360 15-bq100nd (2PH19EA)

Hybride, Qwerty US, AMD Ryzen 5 2500U, 8 GB, 15.6 inch, 1920x1080, Touchscreen, AMD Radeon Vega 8 Mobile Graphics, 1256 GB, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*