HP Envy 15 review: Mobiele Ryzen in de aanval

The winner takes it all

Door


Inleiding 

De laptopwereld was tot voor kort niet zo spannend. Het was Intel, Intel en als je heel erg je best deed: een model met een supertrage AMD-processor aan boord. Met de komst van de nieuwe mobiele Ryzen-processors knabbelt dat merk aan het monopolie van Intel op krachtige mobiele chips, bijvoorbeeld met een exemplaar als we aantreffen in deze nieuwe HP Envy x360 15 inch-laptop, die met een prijskaartje van 999 euro in onze prijsvergelijker staat.


AMD heeft de afgelopen tijd een behoorlijk deel van de markt van hardwareliefhebbers weten te enthousiasmeren voor haar Ryzen-processors, chips met een aantrekkelijke prijs en een interessant prestatieniveau. Aanvankelijk waren ze alleen beschikbaar voor de desktop, maar inmiddels bestaan ze ook in een mobiele variant. HP heeft er zo een ingebouwd in de laptop die onderwerp is van dit artikel, officieel heet hij de HP Envy X360 15-bq100nd, aangedreven door een Ryzen 5 2500U en dus voor net geen duizend euro in onze prijsvergelijker.

HP Envy X360 15-bq100nd (2PH19EA)
Deze HP heeft een AMD Ryzen 5 aan boord. 

Voor dat geld krijg je een 15 inch-laptop met een gewicht van net iets meer dan twee kilo, zeker geen zwaargewicht. Het is een omklapnotebook, met een scherm dat je dus komt omdraaien om hem als dikke tablet te gebruiken of als los scherm voor je neer te zetten. Dat laatste is handig om video’s, presentaties of foto’s te bekijken. Om die veelzijdigheid te benadrukken levert HP ook een pen mee, waarmee je via Windows Ink of bijvoorbeeld Microsoft’s OneNote eenvoudig aantekeningen kunt maken. Voor de vormgeving is gekozen voor een strakke aluminium behuizing, waardoor hij zich weet te onderscheiden van instaplaptops. Ook als zakelijke gebruiker kun je je hiermee wel vertonen.

HP Envy X360 15-bq100nd (2PH19EA)
Je krijgt er een pennetje bij.

HP heeft deze Envy 15 een relatief slanke behuizing weten te geven, waarin meer schuil gaat dan die Ryzen. Zo treffen we naast 8 GB werkgeheugen zowel een ssd als een harde schijf. Daarmee heb je in totaal de beschikking over 1256 GB opslag, ruim voldoende om een flinke hoeveelheid bestanden mee te nemen. Op een filmpje, game of foto meer of minder hoef je dus niet per se te kijken.

Hieronder zie je de prijzen van deze laptop. Daarbij valt op dat er weinig te vergelijken valt, de prijzen zijn overal precies hetzelfde. Het maakt dus niet uit waar je hem koopt.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

HP Envy X360 15-bq100nd (2PH19EA)

Hybride, Qwerty US, AMD Ryzen 5 2500U, 8 GB, 15.6 inch, 1920x1080, Touchscreen, AMD Radeon Vega 8 Mobile Graphics, 1256 GB, 2160 gram, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*