Sony SRS-XB40 Bluetooth speaker review: complete showpony

Functie en vorm van Sony

Door


Conclusie

Sony's topmodel uit de huidige SRS-serie, de XB40 is een puike Bluetooth speaker. Het geluid is van doos uit goed gebalanceerd afgesteld en zal voor menige luisteraar - zeker in combinatie met de bass boost - afdoende zijn. Voor wie net wat meer eisen stelt en bijvoorbeeld meerdere equalizer presets wilt gebruiken kan met behulp van de Sony Music Center app een heel eind komen. Daar kan je tevens terecht als je de aanwezige rgb-verlichting en stroboscopen zelf wilt aansturen. Goed nieuws voor zowel de zorgeloze gebruikers als de control freak dus. Zefs als je deze extra aanzet houdt de accu het een goede 18 uur vol. Beperk je jezelf tot de muziek komt daar nog eens 6,5 uur bij.

Sony SRS-XB40 Black

Wat betreft functionaliteit zien we ook weinig hiaten. Ondersteuning voor nfc, Bluetooth 4.2, extra bass en licht, en het koppelen van meerdere speakers maken dit tot een behoorlijk complete Bluetooth speaker die tevens een uitstekend geluid weet voor te brengen. Dat geluid verdient vooral lofprijzing wat betreft helderheid en hoorbare details. Qua volume en body doet de XB40 het voor zijn form factor prima, maar als je enkel wil knallen is wat ons betreft de JBL Xtreme de betere, maar ook duurdere keuze. Als je echter op zoek bent naar een speaker die meer een alleskunner dan een specialist is - en bovendien een stuk goedkoper -  dan is de Sony SRS-XB40 wat ons betreft zeker het overwegen waard.


Sony SRS-XB40 


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Sony SRS-XB40 Black

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, Batterij/accu

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

348,79 €

gem. 348,79 €
1 shop, 1x voorraad

Sony SRS-XB40 Blue

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth

Specificaties Prijzen

185,01 €

gem. 185,01 €
1 shop, 1x voorraad

Sony SRS-XB40 Red

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, Batterij/accu

Specificaties Prijzen

121,86 €

gem. 151,99 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*