Sony SRS-XB40 Bluetooth speaker review: complete showpony

Functie en vorm van Sony

Door


Inleiding

Echt mooi weer is het op het moment van schrijven nog niet, maar het wordt langzaamaan weer langer licht en dat betekent dat de lente zich wederom zal gaan aandienen. En als het straks voor het eerst weer fijn is om zonder een dringende reden buiten te vertoeven, dan is een Bluetooth speaker een prima kompaan om het park bij jou in de buurt onveilig mee te maken. We bekeken zodoende de Sony SRS-XB40, een Bluetooth speaker die meer dan alleen geluid voortbrengt.  


Sony SRS-XB40 Black
Sony SRS-XB40

Waar we in diverse hardwaresegmenten regelmatig zien dat (gevestigde) merken afvallen en productgroepen in die zin steeds overzichtelijk worden, zijn er ook nog wel spullen die door meer dan op een hand te tellen fabrikanten worden gemaakt. Gelukkig ook maar, omdat meer concurrentie voor de consument positieve invloed kan hebben op zaken als aanschafprijs en technologische ontwikkeling. Wie bijvoorbeeld graag een Bluetooth speaker wil kopen heeft aan aanbieders geen gebrek. Uiteraard treffen we daar diverse household names  uit de audiowereld aan, zoals JBL, Bose, Creative, Harman en Bang & Olufsen. Nog zo'n fabrikant is het Japanse Sony dat dit zich mag bogen op jarenlange ervaring met het fabriceren van onder andere audio-apparaten van velerlei aard. 

Sony SRS-XB40 Black

De huidige generatie SRS-XB Bluetooth speakers bestaat uit vier individuele speakers. De cilindervormige SRS-XB10 is de kleinste van het stel, en tevens de goedkoopste. De SRS-XB20 en SRS-XB30 vormen samen het middensegment, waarbij de laatste wat meer kost en ook wat meer functionaliteit biedt. Wij bekijken hier echter het topmodel van de huidige generatie: de Sony SRS-XB40.

De XB40 is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en de zwarte uitvoering die wij opgestuurd kregen van Sony. Waar je zoal op moet letten bij het kiezen van de juiste Bluetooth speaker zullen we uitgebreid bespreken, de prijs is daar natuurlijk een elementair onderdeel van. De Sony SRS-XB40 werd vorig jaar nog geïntroduceerd voor een prijs van 230 euro, inmiddels is de speaker aanzienlijk goedkoper geworden. De gemiddelde prijs in onze Prijsvergelijker staat op het moment van schrijven op 177 euro, maar deze draadloze speaker is ook goed vindbaar voor 149 euro. 

Sony SRS-XB40 Black kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bancontact/Mister Cash
0,00 €
Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterren  
Op voorraad in magazijn shop
129,00 € 129,00 €
Productprijs
129,00 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
129,00 €
Bekijk


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Sony SRS-XB40 Black

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, Ingebouwde speakers, Batterij/accu

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

129,00 €

gem. 129,00 €
1 shop, 1x voorraad

Sony SRS-XB40 Blue

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

199,99 €

gem. 199,99 €
2 shops, 1x voorraad

Sony SRS-XB40 Red

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, Ingebouwde speakers, Batterij/accu

Specificaties Prijzen

139,00 €

gem. 151,99 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*