Corsair K63 en K63 Wireless Gaming Lapboard review: PC-gaming op schoot

Draadloos gamen op mechanische schakelaars

Door


Conclusie

De K63 Wireless voegt een interessante combinatie van eigenschappen samen tot één product. De implementatie zou nog wat beter kunnen. Zo is de accuduur nogal kort, en is de accu eigenlijk niet bedoeld om te vervangen. De gemiddelde prijs van de K63 Wireless in onze Prijsvergelijker is 129 euro en dat is niet goedkoop te noemen. De bekabelde Corsair K65 Lux, die er met zijn 'floating island'-ontwerp en metalen bovenplaat uitziet als een gekrompen K70, is gemiddeld slechts enkele euro's duurder, en dan zit er ook nog rgb-verlichting op. Ook in vergelijking met andere mechanische toetsenborden is de K63 Wireless duur voor wat hij biedt.

De K63 Wireless Gaming Lapboard kost als los accessoire gemiddeld 70 euro. Corsair verkoopt in de eigen webwinkel een set van de K63 Wireless met het lapboard voor 160 euro, maar die combinatie is nog niet in de Prijsvergelijker opgedoken. Voor een simpel stuk plastic is de prijs van het lapboard wat ons betreft aan de hoge kant; zelfs als je de set koopt, ben je met bijpassende muis meer dan 200 euro kwijt.

Als je niet zelf wil gaan knutselen, is de combinatie van de K63 Wireless en de Gaming Lapboard een goede plug-and-play-oplossing om voor de tv te gaan zitten gamen. Er zijn op dit moment wel andere lapboards verkrijgbaar waardoor je je mechanische toetsenbord op de bank kunt gebruiken, maar die zijn niet draadloos. Dat maakt de samenstelling innovatief. Datzelfde geldt voor de K63 Wireless zelf: we hebben nog niet eerder een toetsenbord gezien dat compacte afmetingen, draadloze connectiviteit, mechanische MX Red-schakelaars en achtergrondverlichting heeft. We belonen het model dus met een Innovation Award.


Corsair Gaming K63 Wireless


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*