VRM verstevigd: de ASRock X299 Taichi XE review

Harder, better, faster, stronger

Door


Conclusie

Met de X299 Taichi XE zet ASRock een verbeterde versie van hun eerdere Skylake-X moederbord neer. Dat bord kon ons al bekoren, en met de Taichi XE is dit niet anders. De grootste uitdaging voor de vrm's, het voeden van uit de kluiten gewassen X-processors tot en met 18 cores, is bij de Taichi aangepakt. Door de koeling op de stroomvoorziening meer ruimte te geven en uit te breiden, kan samen met de tweede eps-connector een stevigere ondergrond voor Intel's zwaarste socket-2066 processors worden geboden.

ASRock X299 Taichi XE

De verbeterde stroomvoorziening van de Taichi XE heeft niet zijn weerslag op het aantal ondersteunde processors. Dit komt omdat er bij de gewone X299 Taichi al ondersteuning werd geboden tot en met de zwaarste i9 7980XE, zij het met een bios-update. Met de Taichi XE kun je echter ook deze zwaardere i9's met een geruster hart op volle toeren laten draaien, zonder dat je daar dieper voor in de buidel hoeft te tasten.

Al met al zijn wij enthousiast over de X299 Taichi XE van ASRock door de geleverde prestaties, features en bouwkwaliteit van het moederbord. Daarom voorzien wij, net als zijn voorganger, ook de Taichi XE van een Excellent Choice Award.


ASRock X299 Taichi XE


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

ASRock X299 Taichi XE

ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

355,90 €

gem. 359,00 €
4 shops, 2x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*