Corsair Obsidian 500D review: glas en aluminium

Véél ruimte en goede koelprestaties voor een premiumprijs

Door


Conclusie

De Corsair Obsidian 500D is een zeer solide behuizing die een zee aan ruimte biedt voor bijvoorbeeld custom waterkoeling en ook niet schrikt van lange insteekkaarten. Geheel volgens de laatste mode kunnen we de indeling van de kast vooral als 'leeg' omschrijven; Corsair heeft de twee 3,5 inch en drie 2,5 inch posities voor harddisks en ssd's zelfs allemaal naar de achterzijde van de tray verhuisd.

De Obsidian 500D is voorzien van een dik aluminium bovenpaneel en nog dikkere aluminiumstrips aan de voorkant van de zijpanelen, wat de kast een high-end uiterlijk geeft. De donkere glazen zijpanelen hangen bovendien scharnierend als deuren aan de behuizing, waardoor het gemakkelijk is de kast te openen, ideaal wanneer je vaak van componenten wisselt. Qua aansluitingen mag de usb-c 3.1 gen 2 socket op het voorpaneel niet onbenoemd blijven, terwijl ook de standaard usb- en front-audio aansluitingen uiteraard niet ontbreken. 

De koelprestaties van de 500D zijn met de twee meegeleverde casefans al prima en de kast biedt veel ruimte voor meer casefans en/of waterkoeling, dus op dat punt zit het wel snor. Helaas kunnen we de Obsidian 500D niet stil noemen, door de vele openingen is van geluiddemping weinig sprake. Stel je prijs op stilte, dan is deze kast dus niet voor jou.

Gezien de relatief hoge adviesprijs van 155 euro vinden we het sowieso lastig om deze kast tot onvoorwaardelijke aanrader te bestempelen. Het uiterlijk is fraai en het gebruik van veel glas en aluminium maakt duidelijk dat je deze kast niet goedkoop kan zijn, maar buiten zijn fraaie uiterlijk biedt de Obsidian 500D vooral heel veel ruimte, maar verder weinig features die hem uniek maken. Ook is de afwerking niet van het niveau dat we in dit prijssegment verwachten: een verf- of andere rand langs de glazen panelen om de kastranden aan het zicht te onttrekken ontbreekt bijvoorbeeld, evenals een vorm van demping tussen chassis en de glazen panelen. De awards blijven dan ook in de kast.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Obsidian 500D Black

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

144,90 €

gem. 154,50 €
8 shops, 7x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*