Corsair Obsidian 500D review: glas en aluminium

Véél ruimte en goede koelprestaties voor een premiumprijs

Door


Inleiding

Corsair introduceert vandaag een nieuwe behuizing in de Obsidian familie. De Obsidian 500D is een kast uit de hogere klasse, voorzien van veel geanodiseerd aluminium, scharnierende glazen zijpanelen aan beide zijkanten en een zee van ruimte van binnen. Corsair heeft de adviesprijs van de Obsidian 500D vastgesteld op 155 euro, al leert onze prijsvergelijker dat je hem al op de kop kunt tikken vanaf ongeveer 140 euro. Het is de eerste nieuwe Obsidian sinds lange tijd, dus wij waren benieuwd en zochten uit wat je daarvoor precies krijgt.


Corsair Obsidian 500D Black

De Obsidian serie gaat al de nodige jaren mee, en wordt door Corsair omschreven als 'Rugged steel meets the subtle elegance of brushed aluminium', ofwel stevig metaal in combinatie met een aluminium afwerking. De nieuwe Obsidian 500D past mooi in die traditie. De kast heeft namelijk een dik stalen frame dat aan de voor- en bovenkant is afgewerkt met dikke aluminium panelen, terwijl beide zijkanten vrijwel geheel zijn opgetrokken uit gehard glas.

In de vergelijking

We vergelijken de Corsair Obsidian 500D met andere momenteel verkrijgbare behuizingen in de prijsklasse van 100 tot 190 euro, met een inhoud van 50 tot 70 liter en voorzien van minimaal één window. De Obsidian 500D valt zowel qua prijs als inhoud mooi in het midden van dit testveld.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Obsidian 500D Black

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

144,90 €

gem. 154,88 €
9 shops, 7x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*