33 muismatten review: op zoek naar de beste ondergrond voor je muis

Maximaal gamen of productief zijn met een goede muismat

Door


Roccat Siru & Taito 2017

Van Roccat ontvingen we twee heel verschillende muismatten. De Siru is een flinterdunne plastic mat van een halve millimeter dik, die je voor 15 euro in huis haalt. De plastic bobbeltjes aan de onderzijde zorgen voor verrassend veel grip, maar nog altijd minder dan bij matten met bijvoorbeeld een rubberen onderkant. Bovendien is het oppervlak erg glad, waardoor de muis heel soepel glijdt – soms ook onbedoeld. Dat moet je maar net liggen.

Roccat Siru Desk Fitting Gaming
De Roccat Siru.

De Taito is een oude bekende; het belangrijkste nieuwtje aan de 2017 versie is de blauwe rubberen onderzijde. De bovenzijde is van fijn polyester, terwijl de onderkant van rubber is gemaakt. De door ons geteste ultrabrede XXL-versie kost 31 euro, een redelijk bescheiden prijs voor dit formaat. Helaas beschikt de mat niet over gestikte randen en al tijdens de testperiode begonnen de zijkanten een beetje te rafelen.

Roccat Taito 2017 XXL
De Roccat Taito 2017 XXL.


Vergelijken

In deze review besproken 33 producten

  Meer producten (33)  

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*