33 muismatten review: op zoek naar de beste ondergrond voor je muis

Maximaal gamen of productief zijn met een goede muismat

Door


RGB-muismatten: Corsair & Steelseries

Drie muismatten bespreken we apart, vanwege een danig onderscheidende feature: de Steelseries QcK Prism en Corsair MM800 (beschikbaar in zowel stoffen als plastic variant) hebben een rand van rgb-verlichting rondom de muismat, waarmee ze deze trend naar nog een product op je bureau uitbreiden.

Beide producten zijn ongeveer even duur, zo’n 70 euro. Uiteraard kun je de Corsair-matten synchroniseren met andere randapparatuur van hetzelfde merk via de CUE-software, terwijl hetzelfde geldt voor Steelseries met zijn eigen pakket. Bovendien zijn beide matten compatibel met de MSI Mystic Light-software. De rgb-software van ASUS, Gigabyte en ASRock wordt echter niet ondersteund.

De Steelseries QcK Prism is als het ware een frame met de kabel aan een zijkant, waarin je de mat zelf plaatst. Die heeft twee bruikbare oppervlakken: aan de ene kant hard en enigszins ruw plastic, aan de andere zijde gladde stof. Helaas krast de plastic kant vrij snel en is de stoffen zijde niet omgestikt, waardoor we vraagtekens zetten bij de levensduur, zeker als je vaak wisselt. Bovendien is de QcK Prism met 7 millimeter erg hoog, wat kan irriteren tijdens het gebruik.

SteelSeries QcK Prism Gaming RGB Black
De Steelseries QcK Prism RGB.

Bij Corsair moet je van tevoren kiezen tussen een hard of zacht oppervlak, maar krijg je daardoor wel een wat steviger geheel. Bovendien zijn ze met 4,8 millimeter duidelijk minder hoog. De randen zijn netjes afgewerkt. Een handige extra is de ingebouwde usb-poort om direct je muis aan te sluiten, maar de plaatsing in het midden is minder handig. Het blokje zit in de weg bij het muizen en eigenlijk zouden we deze mat het liefst gebruiken met een draadloze muis – die Corsair niet in het assortiment heeft.

Corsair Gaming MM800 RGB Polaris
De Corsair Gaming MM800 RGB Polaris.


Vergelijken

In deze review besproken 33 producten

  Meer producten (33)  

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*