33 muismatten review: op zoek naar de beste ondergrond voor je muis

Maximaal gamen of productief zijn met een goede muismat

Door


Corsair MM100, MM200, MM300, MM400 & MM600

Corsair is met maar liefst elf matten het best vertegenwoordigd in deze test. De 13 euro kostende MM100 is een basic stoffen matje met een rubberen basis. De niet-omgestikte zijkanten zullen niet het eeuwige leven hebben, maar hij is dan ook erg betaalbaar. De iets duurdere MM200 is er in drie verschillende formaten van 17 tot 35 euro, maar qua materiaal en afwezig stiksel identiek.

Corsair Gaming MM100 Black Corsair Gaming MM200 Medium Mouse Mat
De Corsair Gaming MM100 en MM200.

Op de MM300 prijkt de Corsair piratenvlag. Hij kost 19 euro in de kleinste variant en biedt wel netjes omgestikte randen; hij is wel, net als de goedkopere matten, gemaakt van fijn stof. De testresultaten zijn ook zo goed als identiek daaraan.

Corsair Gaming MM300 Extended
De Corsair Gaming MM300 Extended.

De MM400 lijkt de volgende in de serie, maar is een geheel ander product, namelijk een harde plastic muismat (en dus lastiger oprolbaar), die wat gladder is dan de meeste stoffen exemplaren. Het design is vergelijkbaar met dat van de MM200.

Dan de MM600, die direct opvalt door zijn gewicht. Deze 40 euro kostende, halve kilo wegende muismat is gemaakt van aluminium en tweezijdig te gebruiken. Aan de ene kant is het plastic wat ruwer dan aan de andere. Rubbertjes op de hoeken moeten krassen voorkomen, maar al tijdens onze test bleef er wat schade achter van snelle muisbewegingen. Als je daar niet tegen kunt, kun je de MM600 misschien beter links laten liggen.

Corsair Gaming MM400 Medium Corsair Gaming MM600 Double-sided Mouse Mat
De Corsair Gaming MM400 en MM600.


Vergelijken

In deze review besproken 33 producten

  Meer producten (33)  

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*