Kennismaking met Ryzen 7 Mobile: Lenovo IdeaPad 720S review

1,1 kilo zware krachtpatser met de snelste mobiele AMD-processor

Door


Conclusie

De Ryzen 7 is een interessante concurrent voor de Kaby Lake-R generatie van Intel. Eindelijk is het mogelijk om een aantrekkelijke slanke laptop te ontwerpen op basis van een AMD-processor. Lenovo toont aan dat dit mogelijk is met deze 13,3 inch IdeaPad 720S met een gewicht van slechts 1,1 kilo. De prestaties van de processor zijn wel heel veel minder dan je zou mogen verwachten. 576 in Cinebench is heel wat anders dan de door AMD bij de introductie beloofde 719. 

Lenovo IdeaPad 720s-13ARR (81BR0028MH)

Dankzij de dunne randjes rond het scherm en de aluminium behuizing ziet hij er luxe uit. Gelukkig is het niet al te veel blingbling. De helderheid van het scherm is erg goed, maar de nauwkeurigheid laat wel iets te wensen over. De prestaties van de processor zijn goed, maar helaas vertaalt zich dit niet in een goede score in de systeemtests van PCMark 8. Ook spreekt de werktijd op de accu niet tot de verbeelding. Ongeveer zes uur is niet ontzettend goed. Al met al biedt Lenovo met de IdeaPad 720S een bijzonder product, dat echter niet voldoende in zijn mars heeft om voor een award in aanmerking te komen. 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Lenovo IdeaPad 720s-13ARR (81BR0028MH)

Laptop, Qwerty US, AMD Ryzen 7 2700U, 8 GB, 13.3 inch, 1920x1080, AMD Radeon Vega 10 Mobile Graphics, 256 GB, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*