De eerste Volta: Nvidia Titan V review

Nvidia's gouden patserkaart op de testbench

Door


Inleiding

Eindelijk bereikte hij afgelopen week het Hardware.Info-testlab: de eerste Nvidia Volta-videokaart. De Titan V is extreem in alle opzichten - zeker ook wat prijs betreft. Hoe ultiem zijn de prestaties van deze 3100 euro kostende videokaart en wat zegt het ons over wat we kunnen verwachten van toekomstige, meer betaalbare Volta-gpu's?

Nvidia Titan V


De Titan-reeks is sinds de eerste Titan in 2013 dé manier om als eerste over de prestaties van een nieuwe generatie videokaarten te beschikken. In zekere zin past de Titan V als eerste Volta-kaart in dat rijtje, maar toch zijn er dit keer een aantal dingen anders.

Allereerst natuurlijk de prijs. Waar de Titans de afgelopen jaren doorgaans een adviesprijs van pakweg 1000 tot 1300 euro hadden, plakt aan de Titan V een prijskaartje van maar liefst 3100 euro. In de afgelopen jaren werden de Titans echter ook steeds meer een gamingkaart, omdat ze featureset steeds minder op zakelijke Quadro's en Tesla's en steeds meer op normale GeForce-modellen gingen lijken. De Titan Xp werd zelfs gebaseerd op de GP102-chip, waar alle zakelijke features van de GP100 uit waren gestript.

Met de Titan V slaat Nvidia juist weer meer een brug tussen de zakelijke en particuliere series. De Titan V is gebaseerd op de volledige GV100-gpu, waardoor de prestaties in wetenschappelijke programmatuur stukken beter zijn dan die van de vorige Titans. Bovendien maakt de Titan V gebruik van hbm2-geheugen, dat we uiteraard kennen van AMD's Vega's, maar door Nvidia nog niet eerder op consumentenkaarten is toegepast.

Nvidia Titan V

In dit artikel nemen we een duik in de Nvidia Volta-architectuur en presenteren we je natuurlijk alle benchmarkscores van de Titan V. Want we verklappen alvast: sneller dan een GTX 1080 Ti, dat is hij zeker! We houden het echter niet alleen bij gaming, maar hebben ook bekeken hoe de Titan V zich staande houdt bij het minen van diverse populaire cryptocoins en voor zakelijk gebruik. Ten slotte konden we het niet laten om te kijken hoe ver we Nvidia's peperdure topmodel kunnen overklokken...


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Nvidia Titan V

GV100, 5120 cores, 1200 MHz, 12228 MB, 3072 bit, DirectX 12 fl 12_1, PCI-Express 3.0 x16

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*