NZXT H200i review: Mini-itx behuizing met potentie

Compacte behuizing met goede bouwkwaliteit en koelprestaties.

Door


Inleiding

Eerder dit jaar testten we twee nieuwe behuizingen uit de H-serie van van NZXT, de grote H700i (ATX) en de iets kleinere H400i (µATX). Vandaag is het de beurt aan de H200i, de Benjamin uit de serie die bedoeld is voor Mini-ITX moederborden. Ondanks zijn bescheiden afmetingen behoudt de H200i premiumkarakteristieken als een zijpaneel van gehard glas en NZXT's 'smart device', een nieuw soort fancontroller. Goedkoop is de NZXT H200i hierdoor zeker niet, gemiddeld gaat het kastje voor net geen 125 euro over de toonbank.


De H200i lijkt uiterlijk sterk op zijn grotere broers, met een geheel gesloten voorpaneel, geperforeerde metalen strook in accentkleur en een metalen 'lint' binnenin de behuizing in diezelfde accentkleur. Bij de door ons geteste variant is de kleurstelling zwart met rode accenten, maar de kast is ook verkrijgbaar in zwart met wit, zwart met blauw en volledig zwart.

NZXT H200i Window Black/Red

NZXT vraag momenteel een kleine 125 euro voor de H200i en dat is, zelfs voor een luxe mini-itx behuizing, stevig. Het is evenveel als de eerder geteste Manta van hetzelfde merk moet opbrengen. Die kast is beduidend groter en heeft een opvallend gebold ontwerp. Het is de dus de vraag wat de wat meer rechttoe-rechtaan H200i weet te bieden om deze prijs te rechtvaardigen.

In de vergelijking

In deze review vergelijken we de NXZT H200i met andere mini-itx behuizingen met een inhoud variërend van 15 tot 40 liter. De kleinere modellen bieden daarbij uiteraard minder inbouwruimte, terwijl de grotere modellen qua formaat niet onderdoen voor kleine micro-atx modellen. De H200i kunnen we met zijn inhoud van krap 30 liter bestempelen als een 'fors kleintje'. De Manta nemen we als andere itx-kast van het merk ook mee, en is te herkennen aan een paars balkje in de onderstaande en volgende grafieken.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*