Tussen smartphone en printer: Xerox Versalink C405 DN review

Door


Functionaliteit

Voor de bediening heeft de Versalink C405 geen cryptisch paneel met tientallen toetsen, maar een intuïtieve interface met herkenbare iconen op een fors 5-inch touchscreen. Het is een beetje alsof Xerox een kleine tablet als bedieningspaneel heeft gekoppeld. Dat past helemaal in het moderne elan dat het merk deze over het algemeen vrij doelmatige apparaten wil meegeven. Aanrakingen worden goed geregistreerd en het bladeren door de interface verloopt lekker snel.

De vormgeving is verder heel vertrouwd. Het is een flink apparaat dat komt onder andere door de praktische sheetfeeder aan de bovenzijde en de forse papierbak aan de onderkant. Onderop vind je een bak met ruimte voor 550 velletjes. Je kunt dus in één keer een nieuw pak papier kwijt en dus hoef je dus, niet als bij andere printers stapeltjes met halve pakken papier te bewaren. Het scherm is dus het meest opmerkelijke element, maar de rest van het apparaat is zoals je het mag verwachten van een moderne laserprinter. De opbouw is net een beetje anders dan we gewend zijn en dat zie je aan de plaats waar de toners uit het apparaat te halen zijn. Gewoonlijk gebeurt dit via de voorzijde, maar in het geval van deze VersaLink C405 vind je ze achter een paneel aan de zijkant.

Xerox VersaLink C405 N
Door de forse papierbak kun je in één keer een heel pak papier kwijt.

De Versalink C405 biedt uiteraard standaard de mogelijkheid om te scannen naar clouddiensten, mail of een geheugenstick. Hoewel deze machine een van de nieuwste modellen uit het productgamma van Xerox is, missen we een draadloze netwerkaansluiting. Wil je toch wifi, dan moet je een 65 euro kostende optionele module plaatsen. Ethernet en usb zijn uiteraard wel aanwezig, evenals nfc, zodat je een Android-toestel snel kunt pairen met de printer. Airprint wordt ook ondersteund. Modern als deze multifunctional is, is hij ook nog voorzien van een fax. We hadden het niet vreemd gevonden als we dit onderdeel niet meer teruggevonden hadden in dit apparaat. Mocht je het toch nog nodig hebben, dan heb je het in ieder geval gewoon tot je beschikking.

Als het aankomt op de gebruiksmogelijkheden dan heeft deze printer alles wat je aan boord zou willen hebben. We noemden al de forse papierbak en de sheetfeeder. Het apparaat is bovendien in staat om zowel afdrukken als scans dubbelzijdig uit te voeren. Dat is niet alleen praktisch, maar het bespaart je vaak ook behoorlijk wat papier. Dat geldt alleen voor deze VersaLink C405DN. De 75 euro goedkopere Xerox VersaLink C405 N moet de dubbelzijdige afdrukmogelijkheid ontberen. 

 

Xerox VersaLink C405 DN
Een vaste netwerkaansluiting is standaard, wifi niet. 

De installatie van deze printer verloopt voorbeeldig. Het opzetten van de Versalink C405 heeft niet veel meer omhanden dan het uitpakken van het apparaat en het koppelen van de juiste drivers. Dat eerste is op zich nog wel een behoorlijke klus, door het formaat en gewicht van het apparaat. Hij is ingepakt in een flinke doos en we zouden het je aanraden om het niet alleen te doen, om zo een beetje je rug te sparen. Eenmaal op het bureau waren de drivers binnen een mum van tijd geïnstalleerd en konden we aan de slag. De functionaliteit van de drivers is op de meeste punten behoorlijk doordacht en overzichtelijk. Wel is het opvallend dat de standaarddriverset geen makkelijke scansoftware bevat. Voor een meer zakelijk ingestoken printer is de webinterface ook een belangrijk onderdeel; die is gelukkig al even doelmatig vormgegeven als de driver, zodat het vinden van de juiste instelling niet tot een zoekplaatje verwordt.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Xerox VersaLink C405 DN

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax aanwezig, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

785,29 €

gem. 785,29 €
2 shops, 2x voorraad

Xerox VersaLink C405 N

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax aanwezig, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Prijzen

821,59 €

gem. 839,24 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*