Tussen smartphone en printer: Xerox Versalink C405 DN review

Door


ConnectKey en security-features

Middels het grote scherm wordt ook duidelijk dat de VersaLink meer vermag dan een standaard invoer- en uitvoerapparaat. Dit geeft ook toegang tot de zogenaamde ConnectKey-apps, waarmee je bijvoorbeeld kunt printen en scannen vanaf Dropbox, OneDrive en Google Drive. Handig, want zo staan de documenten direct op de juiste plaats en kun je ze eventueel direct in een gedeelde map plaatsen waardoor anderen er direct mee aan de slag kunnen. Het relatief grote scherm maakt het ook eenvoudig om je weg te zoeken door een wat uitgebreidere folderstructuur. Ook meer standaardfuncties zoals het scannen naar een netwerkmap, usb of e-mail is mogelijk. Ook dat werkt zonder een vuistdikke handleiding door te hoeven werken. Mocht je die behoefte hebben, dan is die online natuurlijk wel te vinden. Handleidingliefhebbers kunnen zich dus gewoon uitleven.

Xerox VersaLink C405 N

Ga je naar de Xerox App Gallery - de ‘appstore’ van het apparaat – dan kun je nog veel meer mogelijkheden toevoegen. Zo kun je direct scannen en afdrukken vanuit Box en is er ook een koppeling met Microsoft’s Office 365 mogelijk. Een van de leukste apps – naar onze mening – is Xerox Translate. Daarmee kun je een document scannen en direct laten vertalen. Je kunt ervoor kiezen om de vertaling via het internet op te halen of direct af te laten drukken door de printer. Standaard wordt gebruikgemaakt van een gratis machinevertaling.

Die vertaling is voor een machinevertaling best goed, maar mocht je een document hebben waaraan veel belang wordt gehecht, dan is het ook mogelijk om het vertalen door een mens te laten uitvoeren. We hebben een tekst van het Nederlands naar het traditioneel Chinees laten vertalen en laten controleren door een persoon die deze taal machtig is. De tekst was begrijpelijk, maar niet zonder een aantal schoonheidsfoutjes. Hoofdredacteur Koen Crijns kwam in de vertaling bijvoorbeeld terug als de heer ‘glimlach in het park’. Wil je je bedrijfsplan of jaarverslag laten omzetten, dan kun je dus toch maar beter van een betaalde dienst gebruikmaken.

Het app-aanbod dat Xerox op dit moment biedt is niet gigantisch groot. Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat iedereen zo zijn eigen wensen heeft. Heb je als bedrijf functionaliteit nodig die niet in de App Gallery te vinden is, dan kun je je licht opsteken bij een Xerox-partner, die van Xerox de mogelijkheid hebben gekregen om zelf apps voor het apparaat te maken. Dat is niet heel moeilijk, bleek uit een korte demonstratie die Xerox ons gaf. In een paar stappen laat Xerox' portal partners een bestaande app aanpassen naar de wensen van een klant. De apps zijn feitelijk opgebouwd uit logische bouwblokken waarmee je als een Lego-project een app kunt realiseren. Dat is een groot voordeel binnen bedrijven waarin documentenstromen een belangrijk onderdeel zijn van het bedrijfsproces. Je zou bijvoorbeeld direct logistieke formulieren op papier bij een transportbedrijf kunnen digitaliseren, herkennen en verwerken in het daarvoor bestemde systeem. Daarnaast zou je op deze manier ook declaraties kunnen digitaliseren en kunnen werken in een salarispakket. Dankzij ConnectKey wordt deze printer een echte interface tussen de digitale en fysieke wereld.

Security-features

Vermeldenswaard aspect van het ConnectKey-platform is de aandacht voor beveiliging. Ook hier biedt de Versalink C405 net zoveel als de duurdere printers in de line-up. Zo wordt netwerkverkeer standaard versleuteld met 256-bit aes-encryptie en ondersteunt de C405 certificaat-gebaseerde beveiliging. Printopdrachten en e-mailverkeer met de multifunctional kunnen desgewenst versleuteld worden verstuurd, om afluiseren te voorkomen. Je hoeft alleen een selectievakje in de driver aan te zetten om deze 'Print Stream Encryption' te activeren.

Xerox heeft de multifunctional op tal van niveaus voorzien van beveiligingsmaatregelen. Zo wordt de integriteit van het apparaat-bios bij het opstarten gecontroleerd middels een digitale handtekening en is de firmware voorzien van McAfee-software die tijdens het gebruik van het apparaat controleert of er zich geen malware in de multifunctional nestelt. Evenals het verkeer naar het apparaat is ook de dataverwerking in de multifunctional zelf standaard versleuteld. De beveiligingsvoorzieningen zijn dermate uitgebreid dat het bedrijf een document van 68 pagina’s beschikbaar heeft om deze in detail te beschrijven. Je vindt er als beheerder ook precies in terug welke configuratie-opties je kunt benutten om de beveiliging verder te verhogen, zoals het dichtzetten van netwerkpoorten, het deactiveren van aansluitingen en het instellen van een wachtwoord om ongeoorloofde toegang te voorkomen.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Xerox VersaLink C405 DN

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax functionaliteit, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

785,29 €

gem. 785,29 €
1 shop, 1x voorraad

Xerox VersaLink C405 N

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax functionaliteit, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Prijzen

821,59 €

gem. 821,59 €
2 shops, 1x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*