Tussen smartphone en printer: Xerox Versalink C405 DN review

Door


Afdrukkwaliteit en kosten

Een laserprinter is heel wat anders dan een inkjetprinter. De afdrukjes zijn standaard watervast en het resultaat ziet er doorgaans net even strakker uit dan van de printers die van vloeistoffen gebruikmaken. Die zijn aan de andere kant vaak weer in het voordeel bij het afdrukken van foto’s.

De afdrukkwaliteit van de VersaLink C405 is zeer goed, zeker als het om tekst gaat: deze machine is een echte tekstspecialist. Letters komen er gestoken scherp uit, zonder spetterwerk en lelijke kartelranden. De zwarting is daarbij ook uitstekend. Een kleurenfoto draait het apparaat eveneens behoorlijk goed uit. Standaard is de kleur wat ons betreft iets te rood, maar als je de 'Automatische kleurcorrectie' aanzet, dan verdwijnt dit effect direct. Een foto ziet er zodoende behoorlijk natuurgetrouw uit en de weergave van diezelfde foto in zwart/wit is in vergelijk met andere printers ook erg geslaagd. 

Wil je de allerbeste foto-afdrukkwaliteit, dan moet je het niet bij deze Versalink C405 zoeken, maar dat geldt voor elke laserprinter. Een goede inkjet levert op dat vlak toch een veel overtuigender resultaat. Een laserprinter produceert met gebruik van standaard papier wel weer een wat meer glossy afdruk - iets dat voor veel doeleinden waarvoor de printer wordt gebruikt, toch net wat professioneler oogt. Ook hier op kantoor was de printer zodoende een succes: voor bijvoorbeeld het maken van proefafdrukjes van de pdf’s voor de productie van Hardware.Info Magazine voldoet hij uitstekend.

Kosten per afdruk

De prijs per afdruk is bij de Versalink C405 helaas niet heel erg laag. Bij aanschaf van de grootste tonercartridges betaal je per zwart-wit afdruk 2,4 cent per pagina, terwijl een kleurenafdruk 12,3 cent kost – dit uitgaande van de adviesprijzen van de grootste cartridges, inclusief de andere verbruiksartikelen als fuser en beeldeenheid, maar exclusief stroomverbruik en papier. Er zijn concurrenten in dit segment die dichtbij de 1 cent per afdruk komen voor een zwart-wit printje.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Xerox VersaLink C405 DN

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax functionaliteit, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

785,29 €

gem. 785,29 €
1 shop, 1x voorraad

Xerox VersaLink C405 N

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax functionaliteit, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Prijzen

821,59 €

gem. 821,59 €
2 shops, 1x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*