Tussen smartphone en printer: Xerox Versalink C405 DN review

Door


Prestaties

We meten de snelheid van een multifunctional altijd op een paar manieren. Zo bekijken we eerst de snelheid van het printgedeelte. Die is bij de Xerox Versalink C405 DN heel aardig, zeker als er tekst geprint moet worden. Ons testdocument ligt al na 12 seconden in de uitvoerbak en dat is sneller dan de zakelijke concurrentie. We hebben recent helaas niet enorm veel machines van dit kaliber getest. We vergelijken de Versalink C405 DN hieronder met een serie zakelijke laser- en inkjetprinters geprijsd tussen de 400 en 900 euro. De inkjetmodellen zijn daarbij te herkennen aan een donkergrijs balkje, de Versalink heeft een rode kleur.

  • Printsnelheid - Testdocument
  • - A4 foto
  • - A4 duplex (x10)

Niet in alle omstandigheden is Xerox digitale assistent de snelste - bepaald niet zelfs. Het kostte de machine liefst 80 seconden voordat onze duplexafdruk van 10 pagina’s klaar was. Dat is stukken trager dan de concurrentie in dit prijssegment, opvallend gezien de C405 wel beschikt over een single pass duplex-adf (ook voor een dubbelzijdige scan hoeft het papier maar één keer door de scanner). Een A4 foto op normale afdrukkwaliteit neemt met 26 seconden eveneens wel erg veel tijd in beslag, al vinden we dat gelet op het gebruiksdoel wat minder erg.

  • Kopieersnelheid - A4 kleur (x5)
  • - A4 zwart/wit (x10)

De (enkelzijdige) kopieersnelheid van de C405 is gemiddeld, zowel in zwart/wit als in kleur.

Kijken we naar de scansnelheid, dan zien we opnieuw dat de Versalink C405 als hekkensluiter eindigt achter de machines van HP, Brother en Epson. Hier is voor Xerox nog wel wat werk te verrichten.

Stroomverbruik

Tijdens het printen zijn laser-multifunctionals als de Versalink C405 in het nadeel op inkjetmachines, iets wat duidelijk blijkt uit onderstaande grafiek. Nu moet wel gezegd dat de meeste bedrijven nog altijd kiezen voor een laserprinter en in die klasse doet het model van Xerox het evengoed niet slecht.

  • Actief
  • Idle
  • Stand-by

Minder zuinig is de Xerox Versalink C405 DN in idle en stand-by, wellicht te wijten aan het grote kleurenscherm. We noteren in idle een verbruik van meer dan 25 W. Er zijn concurrenten die met de helft toekunnen. Ook in stand-by verbruikt de Versalink net wat meer dan de andere geteste machines.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Xerox VersaLink C405 DN

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax aanwezig, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

785,29 €

gem. 785,29 €
1 shop, 1x voorraad

Xerox VersaLink C405 N

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax aanwezig, LAN interface, Laser, Kleurenprinter

Specificaties Prijzen

821,59 €

gem. 821,59 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*