Eten of gegeten worden: Acer Predator X34P ultrawide G-sync gaming monitor review

Rapper dan ooit, maar toch ingehaald

Door


Conclusie

Toen we de eerdere Acer Predator X34 in 2016 bespraken, was dat scherm een van de meest begeerlijke gaming monitoren op de markt: het extra brede, gekromde paneel bood met zijn hoge resolutie een fantastische ervaring in spellen, vooral als je de hoge refreshrate en G-sync-ondersteuning meerekende. Op papier heeft de Acer Predator X34P dan ook alles in huis om een waardige opvolger te zijn. De maximale refreshrate is nog wat opgehoogd, het paneel heeft een nog wat sterkere kromming en het design is wat verfijnd.

Jammer genoeg is de kleurafstelling van de nieuwe X34P nog net wat slechter dan zijn voorganger, waarvan de kalibratie ook al weinig indruk maakte. Anno 2018 verwachten we daar meer van; ook op gaming monitoren is dit tegenwoordig vaak beter voor elkaar. Weliswaar biedt de X34P nog wat snellere responstijden dan de X34, dat gaat ook ten koste van een hogere overshoot.

De X34 was puur op grond van zijn bijzondere specificaties een aanbeveling waard, maar de concurrentie in het segment is verhevigd. Dat komt ook al doordat er het afgelopen jaar uwqhd-ultrawides met G-sync op de markt zijn gekomen op basis van een 35 inch va-paneel. De meeste daarvan bieden niet de 120 Hz-verversingsfrequentie van de X34P, al is 100 Hz niks om je neus voor op te halen. Sinds kort heeft nota bene Acer een 35 inch alternatief dat wél 120 beelden per seconden toont: de Z35P. Deze monitor combineert een ietwat betere kleurweergave en een flink hoger contrast met dezelfde uitstraling en featureset als de X34P.

Net als de andere 35 inch ultrawides is de Z35P op dit moment honderden euro's goedkoper dan de X34P. De aangekondigde prijsverlaging van de X34P maakt het scherm in elk geval meer competitief ten opzichte van de concurrentie op 35 inch. Sowieso kan de X34P een interessante optie zijn als je liever een ultrawide gamingmonitor met ips-paneel wil, in plaats van een exemplaar met va-paneel. Traditioneel hebben schermen met va-paneel immers vaak mindere kijkhoeken en responstijden dan ips-schermen. Kijken we echter naar onze testresultaten, dan zien we dat de Z35P de X34P op beide punten de baas kan. Dat maakt de X34P al met al lastig aan te raden.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Acer Predator X34P

34 inch, 3440x1440, 110 ppi, IPS / PLS / AHVA, Gebogen scherm, Nvidia G-Sync, 120 Hz, HDMI, DisplayPort, 4 ms, 300 cd/m², 100000000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

779,00 €

gem. 999,00 €
10 shops, 7x voorraad

Dossier

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*