NZXT Kraken X72 processorkoeler review: waterpret met drie fans en een LED

Release the Kraken!

Door


Conclusie

Ben je op zoek naar de beste all-in-one waterkoeler, dan ben je bij de NXZT Kraken X72 aan het juiste adres. De koelprestaties zijn overduidelijk de beste op de grotere processors, en ook op socket 115x in onze benchmarks doet de X72 het erg goed. Als je van plan bent een flinke processor te gaan gebruiken en deze ook nog eens te gaan overklokken, heb je aan de Kraken X72 een goede partner om dit voor elkaar te krijgen.

NZXT Kraken X72

Naast de bijzonder goede prestaties heeft de X72 ook nog addressable rgb, waarmee je je behuizing (met window uiteraard) nog beter kunt versieren en afstemmen op je andere componenten. Toch is ook de NZXT Kraken X72 niet perfect. Ten eerste is het niet een stille koeler; de fans blijven altijd op minimaal 500 rpm draaien. Dat betekent zeker niet dat de koeler luidruchtig is, maar wie op zoek is naar een lage geluidsproductie moet even verder kijken.

Ook is het jammer dat de waterkoeler met addressable rgb op het koelblok niet eveneens voorzien is van fans met addressable rgb. Als we dan toch bezig zijn over rgb; het synchroniseren van die rgb-verlichting met bijvoorbeeld je moederbord is iets waarvan we hadden gehoopt dat het anno 2018 geregeld zou zijn, maar voorlopig blijft dat behelpen. Ten derde is een 360mm-radiator niet voor elke behuizing weggelegd. Dit formaat is uiteraard wel gunstig voor de koelprestaties, al heb je wel een volumineuze kast nodig to release the Kraken. Ten slotte, en nog wel het belangrijkste, is de prijs erg hoog met een gemiddelde van 199 euro in de Prijsvergelijker.

Wie op zoek is naar de allerbeste aio waterkoeler komt bij de Kraken X72 uit, maar moet daarvoor wel de hoofdprijs betalen.


NZXT Kraken X72


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

NZXT Kraken X72

Waterkoeler, Socket 1150/1151/1155/1156, Socket 2011/2066, Socket AM4, Socket SP3/TR4, 1340 gram, 120 mm, 360 mm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

192,90 €

gem. 199,90 €
8 shops, 6x voorraad

Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*