Cooler Master MA620P review: flamboyante Noctua D15 uitdager

Kleurrijke koeler komt langzaam op gang, maar wint aan de finish

Door


Conclusie

Cooler Master, asjemenou? De MasterAir MA620P komt langzaam op gang in onze tests en voelt zich duidelijk niet op zijn gemak op het kleine Socket 115x platform. Zetten we hem op het grotere formaat van Socket 20xx - bijvoorbeeld een mooi X299 moederbord - dan komt hij een stuk beter uit de verf. Bij lage rotatiesnelheden en geluidsproducties nog een beetje in de achterhoede, bij hogere snelheid komt hij beter tot zijn recht. 40 dB(A) is binnen een behuizing nog prima te doen, dus de score op dat niveau is waar we hem primair op afrekenen - en dan kan hij heel aardig meekomen.

Laat je hem echter geheel onbeteugeld, dan toont de MA620P zijn ware aard: met hoorbaar plezier zouden we haast zeggen haalt hij de luchtkoeltopper sinds jaar en dag in, de Noctua NH-D15 wordt verbannen naar de tweede plaats. Met nipt minder lawaai dan die kolos levert, en met beduidend meer kleurenpracht.

Als je geen rgb-fan bent, moet je deze alinea maar even overslaan: Cooler Master levert voor een lager bedrag dan Noctua een compactere koeler met niet alleen betere koelprestaties op maximale snelheid, maar ook met twee rgb-fans. Die kan je bedienen met de meegeleverde controller of gewoon netjes, systeem-agnostisch - integreren in je bestaande rgb-build. Ongeacht welk merk moederbord je hebt, en dat mag best vermeld worden. 

Is de MA620P hiermee de beste koeler voor iedereen? Nee, zeker niet. Daarvoor is hij te groot, te zwaar en te duur - en presteert hij op het mainstream platform gewoon niet goed genoeg. Deze MasterAir moet je zien als een feestvierende topsporter die pas mee gaat doen als het uitdagend wordt, en bij voorkeur met enig geraas en visueel vertoon. Dan is hij opeens zo duur niet meer (rgb fans zijn bepaald niet gratis), sterker, dan is het best een scherpe deal. Voor een product dat met enige kanttekeningen in de top kan meedraaien voor een bescheiden bedrag hebben we een award, en die krijgt de MA620P dan ook.


Cooler Master MasterAir 620P


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master MasterAir MA620P

Socket 1150/1151/1155/1156, Socket 2011/2066, Socket AM4, 1150 gram, 120 mm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

69,00 €

gem. 79,90 €
6 shops, 6x voorraad

Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*