Acer Swift 3 15 inch Ryzen Review: De Intel rivaal in een Acer-jasje

Ryzen met veel opslag in een aluminiumjasje

Door


Conclusie

De Acer Swift 3 met 15 inch scherm en Ryzen 5 is een laptop met een verzorgd, luxe aluminium uiterlijk. Het ruime, glanzende scherm biedt helaas geen topprestaties en dat kunnen we ook niet over de accuduur zeggen. Vijf uur is voor een moderne laptop niet heel erg veel. De processorprestaties zijn daarentegen best goed te noemen, aanmerkelijk beter dan wat we van veel quad-core i5’s gewend zijn.

Acer Swift 3 SF315-41-R1H4

Daarnaast is hij voorzien van een vlotte 256 GB Intel 600p ssd. De vlotte processorprestaties en ssd zorgen echter niet voor een goed resultaat in PCMark 8 en dat betekent dat het in de praktijk geen extreem snelle laptop is. Compleet is hij wel, want naast de eerder genoemde ssd, heeft hij ook een 1 TB harde schijf aan boord. Daarmee is het dus een complete, luxe laptop. Helaas laten de prestaties te wensen over en kunnen we hem on die reden niet voorzien van een award.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Acer Swift 3 SF315-41-R1H4

Laptop, Qwerty US, AMD Ryzen 5 2500U, 8 GB, 15.6 inch, 1920x1080, AMD Radeon Vega 8 Mobile Graphics, 1256 GB, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*