Windows 10 April 2018 Update (1803) review

Nieuwe features en verdere verfijningen voor Windows 10

Door


Conclusie

Volgens de oorspronkelijke planning had de Windows 10 April 2018 Update al enkele weken beschikbaar moeten zijn, maar een op het laatste moment ontdekte fout gooide roet in het eten. We vinden het niet meer dan normaal dat Microsoft de update daarom heeft uitgesteld, ook al komt de gang van zaken enigszins rommelig over. Tegelijkertijd moeten we vaststellen dat de fout waarschijnlijk niet eens was opgemerkt zonder het bestaan van het Windows Insider-programma.

De Windows 10 April 2018 Update is wellicht de minst spannende tot nu toe. In deze review kwamen we voornamelijk verfijningen tegen, aangevuld met een enkele volledig nieuwe feature, maar niets baanbrekends. Dat zou je echter ook als iets positiefs kunnen zien: Windows 10 is nu echt volwassen.

Wat ons betreft is de optelsom van alle nieuwe kleinigheden genoeg om naar de April 2018 Update te upgraden. Het is de filosofie van Windows 10 dat je dat sowieso doet; in plaats van eens in de drie jaar komt er tegenwoordig elk halfjaar een zogenaamde feature-update beschikbaar. Het grote verschil met vroeger is dat die gratis is voor bestaande gebruikers. Uit de laatste cijfers blijkt dat ruim 90% van de Windows 10-gebruikers al netjes op de Fall Creators Update van een half jaar geleden zit.

Stiekem kijken we nu alweer uit naar de herfstupdate van dit jaar, die nu nog bekendstaat onder de codenaam Redstone 5. In de eerste testbuilds zijn al grote nieuwe features verschenen, zoals tabbladen in desktopprogramma's (waaronder de Verkenner) en een Cloud Clipboard, waardoor je kunt kopiëren en plakken tussen verschillende pc's die op hetzelfde account zijn ingelogd. Voor na deze vooral op verfijning gerichte April 2018 Update lijkt Microsoft dus alweer grootse plannen te hebben.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*