Final Fantasy XV benchmarks: de troon heroverd met 30 videokaarten

Geruchtmakende Nvidia GameWorks-titel uitgebreid getest

Door


Engine, GameWorks & systeemeisen

Final Fantasy XV maakt gebruik van de Luminous Studio-engine, die door Square Enix zelf is ontwikkeld. Hij is gebaseerd op DirectX 11 en biedt ondersteuning voor high-dynamic range via HDR10. Bij de pc-port is de studio uitgebreid geholpen door Nvidia.

Het spel gebruikt vijf verschillende GameWorks-effecten: Flow voor realistische simulatie van vloeistoffen, vuur en rook, Turf voor gras, HairWorks voor haar, Hybrid Frustum Traced Shadow voor schaduwen in personages en VXAO voor ambient-occlusion. Toen de benchmark uitkwam waren die voor een deel niet uit te schakelen en werden ze bovendien overdadig toegepast. In het spel valt dat relatief gezien mee en voor deze review hebben we dan ook een stuk gameplay uit het spel gebruikt in plaats van de ingebouwde benchmark.

Final Fantasy XV (PC)

Overigens is er ook support voor Nvidia Ansel in het spel gebouwd, waarmee je in-game foto's met extreem hoge resoluties kan maken.

Systeemeisen (requirements)

Final Fantasy XV werkt alleen op de 64-bit versies van Windows 7 (minimaal SP1), Windows 8.1 en Windows 10. De overige minimale en aanbevolen systeemeisen vind je in de tabel hieronder.

 
Minimaal
Aanbevolen
Processor Intel Core i5 2500 / AMD FX-6100 Core i7 3770 / AMD FX-8350
Videokaart GTX 760 / R9 280 GTX 1060 6GB / RX 480
Werkgeheugen (RAM) 8 GB 16 GB
Videogeheugen (VRAM) 2 GB 6 GB
Vrije schijfruimte 100 GB 100 GB

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*