Een 5TB-harddisk in je pc voor € 100? Dat doe je zo!

Veel terabytes voor weinig geld... Kan dat wel?

Door


Benchmarks

Voor zover wij hebben kunnen vinden wordt de Seagate ST5000DM003 niet los verkocht, maar alleen rechtstreeks aan fabrikanten die ze toepassen in hun producten. Deze schijf hebben we dan ook nooit getest bij Hardware.Info. We wilden natuurlijk wel even weten hoe snel onze goedkope 5TB-schijf eigenlijk was.

Zowel Atto Disk Benchmark als CrystalDiskMark laten sequentiële lees- en schrijfsnelheden van rond de 180 MB/s zien. Dat is niet extreem snel, maar zal voor de meeste gebruikers ruim genoeg zijn. HD Tune rapporteert wat lagere snelheden en laat tevens zien dat ze inzakken tot rond de 100 MB/s als je richting het binnenste van de schijf gaat. Aangezien de schijf op een bepaalde snelheid roteert en een volledig rondje meer richting het midden minder data bevat dan aan de buitenkant, is een harddisk daar altijd langzamer.

Alle benchmarks laten zeer langzame snelheden zien bij het lezen en schrijven van kleine bestanden. Door hun opbouw zijn SMR-schijven hier niet zo geschikt voor.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Intenso Memory Center 5TB Black

Harddisk, USB 3.0 (3.1 Gen 1), 5000 GB

Specificaties Prijzen

125,00 €

gem. 129,02 €
3 shops, geen voorraad

Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*