Een 5TB-harddisk in je pc voor € 100? Dat doe je zo!

Veel terabytes voor weinig geld... Kan dat wel?

Door


Addertjes onder het gras

Zo goedkoop zo veel opslag? Goedkoop is duurkoop, is een vaak gebezigde uitspraak. Ook bij een deal als deze zitten er wat addertjes onder het gras.

Om te beginnen moet je je realiseren dat je geen garantie hebt op de harde schijf. Als we het serienummer van de schijf invullen op de site van Seagate krijgen we de melding dat hij als 'component' is verkocht en je voor garantie bij de verkoper moet zijn. Uiteraard vervalt je garantie op de externe schijf sowieso als je 'm hebt geopend.

Er is geen enkel bewijs dat externe schijven van mindere kwaliteit zijn.

Verder bestaan er al jaren complottheorieën dat in externe schijven minderwaardige harddisks worden gestopt. Mede hierom werden de eerder genoemde betrouwbaarheidscijfers van Backblaze vroeger bekritiseerd. Nu valt het best te beargumenteren dat een externe schijf doorgaans minder zwaar wordt belast dan een interne, maar enig bewijs dat de hiervoor gebruikte schijven daadwerkelijk van mindere kwaliteit zijn, is er niet.

Uiteraard geldt nog altijd dat je bij een harde schijf maar één ding zeker weet, en dat is dat hij ooit stuk zal gaan. Sla je belangrijke data op, zorg dan dus altijd voor een goede back-up.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Intenso Memory Center 5TB Black

Harddisk, USB 3.0 (3.1 Gen 1), 5000 GB

Specificaties Prijzen

119,95 €

gem. 125,00 €
3 shops, geen voorraad

Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*