Een 5TB-harddisk in je pc voor € 100? Dat doe je zo!

Veel terabytes voor weinig geld... Kan dat wel?

Door


Conclusie

Een aantrekkelijke deal op een externe harddisk is een makkelijke manier om flink wat geld te besparen op de aanschaf van een harde schijf. Voor onze 5TB-harddisk betaalden we nog geen 105 euro, terwijl een dergelijke schijf in de reguliere handel al snel 150 euro kost.

In ons geval bleek er een SMR-harddisk in de externe behuizing te zitten. Die is prima geschikt voor het opslaan van data, maar niet voor het draaien van een OS of andere doeleinden waarbij veel kleine bestanden worden gelezen en geschreven. Nu gebruik je daarvoor hopelijk sowieso al een ssd, dus dat is wat ons betreft geen groot bezwaar.

Verder moet je beseffen dat je garantie vervalt als je een externe schijf opent, en garantie op de losse schijf bij de fabrikant daarvan hebben dergelijke onderdelen überhaupt niet. Het is een dus een gok die je neemt. We kunnen het belang van goede back-ups niet genoeg benadrukken - al geldt dat voor elke harde schijf.

We hopen met dit artikel de voor- en nadelen duidelijk te hebben gemaakt van het aanschaffen van een goedkope externe harddisk om die vervolgens als interne harde schijf te gebruiken. Ons advies zou zijn om dit alleen te ondernemen als je je bewust bent van de risico's - maar dan is het wel veruit de goedkoopste manier om aan heel wat terabytes opslagcapaciteit te komen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Intenso Memory Center 5TB Black

Harddisk, USB 3.0 (3.1 Gen 1), 5000 GB

Specificaties Prijzen

125,00 €

gem. 126,09 €
3 shops, 1x voorraad

Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*