Samsung 970 Evo & 970 Pro SSD review

Populaire 960 Evo en Pro krijgen eindelijk opvolgers

Door


Hardware.Info 2018 SSD Prestatiescore

Om het uiteindelijke prestatieniveau van SSD's zo goed mogelijk in één getal te vangen, hebben we het meetkundig gemiddelde van de resultaten van alle real-world benchmarks omgedoopt tot de Hardware.Info 2018 SSD Prestatiescore. De standaard prestatiescore bevalt alle workloads inclusief de resultaten van de steady state test. De Entry prestatiescore bevat enkel de wat simpelere workloads en hierbij nemen we de steady state waardes ook niet mee. Deze score is dus een beter ijkpunt als je een SSD zoekt voor minder veeleisende taken.

We zien de 970 Pro in de Prestatiescore een dikke 10% hoger eindigen dan de 960 Pro. Op de Intel Optane na, die op dit moment nog peperduur is, is het veruit de snelste ssd die je kan kopen. De 970 Evo is eveneens ongeveer tien procent rapper dan zijn voorganger, waarmee Samsung toch weer een klasse hoger uitkomt dan de steeds dichterbij kruipende concurrentie.


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*