Samsung 970 Evo & 970 Pro SSD review

Populaire 960 Evo en Pro krijgen eindelijk opvolgers

Door


Atto Disk Benchmark

Naast AS SSD draaien we ook Atto Disk Benchmark. Deze test is oorspronkelijk bedoelde voor harde schijven en zegt in feite weinig tot niets over de prestaties van SSD's in de praktijk. Wel kan Atto dankzij de specifieke manier van aansturen de best case sequentiële lees- en schrijfsnelheden tonen. Veel fabrikanten baseren hun opgegeven maximumsnelheden dan ook op deze test.

We zien de Samsung 970 Pro's in deze test korte metten maken met hun voorlopers. Ze lezen met ruim 3500 MB/s en de schrijfsnelheid van het 1TB-model loopt op tot meer dan 2700 MB/s. Op de Kingston DCP1000 na, die eigenlijk uit een raid-configuratie van meerdere ssd's bestaat, is de 970 Pro de snelst schrijvende ssd die we ooit hebben getest. Ook de 970 Evo's presteren fors beter dan hun voorgangers bij het schrijven, maar bij het lezen leveren ze eerder enkele procenten in.

  • 1 MB QD4 reads
  • 4k QD4 reads
  • 1 MB QD4 writes
  • 4k QD4 writes


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*