Nokia 7 Plus review: Android One op zijn best

Overtuigend toestel uit de tweede generatie

Door


Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones brengen we met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Daarnaast draaien we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Ten slotte voeren we ook nog een test uit waarbij we de smartphone in kwestie door websites laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding.

De Nokia 7 Plus is uitgerust met een niet-verwisselbare Li-Ion batterij met een capaciteit van 3800 mAh. Capaciteit zegt in dit geval zeker niet alles, de daadwerkelijke accuduur van een smartphone is de uitkomst van een complexe formule met diverse variabelen. In dit geval zien we dat de Nokia 7 Plus prima prestaties neerzet bij zowel de accutests als bij de laadtests. Het toestel is een solide subtopper achter toestellen als de Samsung Galaxy S8 2018 en Sony's XA2 Ultra. Bij de browsetests zien we een vergelijkbaar beeld waarbij de prestaties van de Nokia 8 ook in positieve zin opvallen.

  • Accutest
  • Webbrowse test 4G & wifi
  • Laadtesten


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Nokia 7 Plus Black

Android 9, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

249,00 €

gem. 326,99 €
5 shops, 3x voorraad

Nokia 7 Plus White

Android 8, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

279,00 €

gem. 325,66 €
4 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*