Nokia 7 Plus review: Android One op zijn best

Overtuigend toestel uit de tweede generatie

Door


Conclusie

Met de Nokia 7 Plus weet HMD een succesvol vervolg te geven aan de eerste generatie die in 2017 op de markt kwam en iets van de glorie uit het verleden van de Finse smartphonefabrikant moest doen herleven. De Nokia 7 Plus is een heerlijk toestel om vast te houden dankzij een extreem robuust ogende behuizing en fijn aanvoelende aluminium achterzijde. De rose gold accenten zijn een kwestie van persoonlijke smaak, maar geven de telefoon in ieder geval een eigenzinnige uitstraling. Verder valt op dat de Nokia 7 Plus bij uitstek een allrounder is. Het toestel presteert zowel in de systeem- en grafische benchmarks als de accutests prima in de subtop. Het 6 inch 18:9 full hd display is niet het beste wat er te krijgen is, maar heeft genoeg kwaliteiten om prettig in gebruik te zijn. 

Nokia 7 Plus White

Ook over de camera zijn we enthousiast. De vergelijking met de camera van de Samsung Galaxy S9+ kan hij weliswaar niet aan, maar dat zal niemand verbazen. De S9+ kost meer dan twee keer zo veel als de Nokia 7 Plus en dat verschil zie je niet af aan de foto's van de laatste. Voor het prijspunt is de camera gewoon goed. Dat gezegd hebben komen we op misschien wel de grootste verdienste van de 7 Plus: Android One. Dit verzekert je als gebruiker van snelle updates van Google voor de duur van respectievelijk twee (systeem) tot drie (beveiliging) jaar. Bovendien word je stock Android ervaring niet gehinderd door zware fabrikantenschillen zodat je de 4GB/64GB configuratie optimaal kan benutten. Op dit moment is er geen ander Android One toestel dat een dergelijk allrounder is voor de prijs van de Nokia 7 Plus. Een Excellent Choice award is hier dan ook op zijn plaats.


Nokia 7 Plus


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Nokia 7 Plus Black

Android 9, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

274,00 €

gem. 285,00 €
3 shops, 3x voorraad

Nokia 7 Plus White

Android 8, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

279,00 €

gem. 343,99 €
4 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*