Nokia 7 Plus review: Android One op zijn best

Overtuigend toestel uit de tweede generatie

Door


Uiterlijk

De witte uitvoering van de Nokia 7 Plus die wij bekijken is, overigens net als de zwarte uitvoering, voorzien van karakteristieke rose gold accenten. Of je dat mooi vindt is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, het geeft de toestellen in ieder geval een onderscheidend ontwerp. 

Robuust blok aluminium

De 7 Plus meet 158,4 bij 75,6 mm, is 8 mm dik en weegt ruim 186 gram. Het toestel is gemaakt uit een enkel blok aluminium waar een rose gold metalen rand om heen loopt. Het toestel oogt zeker premium, maar wie het toestel vasthoudt zal in overtreffende trap het gevoel krijgen een robuust apparaat vast te houden dat wat betreft de bouwkwaliteit de indruk wekt van een erg hoog niveau te zijn. Als je bijvoorbeeld met je knokkel tegen de achterkant van de 7 Plus aantikt lijkt het wel of je een redelijk solide muur aanraakt. De behuizing is behandeld met een coating die ervoor zorgt dat de gladde achterzijde stroef in hand ligt. Samen met de afgeronde randen en de eigentijdse beeldverhouding van 18:9 zorgt dat ervoor dat de telefoon heerlijk in de hand ligt.  

Nokia 7 Plus White

Afmetingen en aansluitingen

De voorzijde wordt bijna geheel ingenomen door het 6 inch full hd scherm met zacht afgeronde hoeken. Met bezels die behoorlijk binnen de perken zijn gehouden komt de scherm-toestel ratio uit op 77,4%, een keurige waarde die voldoet aan de geldende normen op dit gebied. Aan de linkerzijde van het toestel vinden we de uitprikbare simtray met twee sloten waar je ofwel twee simkaarten of een enkele sim met een geheugenkaartje in kwijt kan. Aan de andere kant vinden we een tuimelknop voor de volumeregeling met daaronder de powertoets. De knoppen zijn beide prettig rigide en geven uitstekende feedback wanneer ze worden ingedrukt. Wanneer de 7 Plus vergrendeld is kan je door twee keer kort en snel achter elkaar op de powertoets te drukken de camera-app openen. Aan de achterzijde is er plek voor de verticaal in het midden geplaatste cameramodule, met daaronder de uitstekend reagerende vingerafdrukscanner. Beide zijn net als de behuizing omringt met een rose gold accent. In dezelfde kleur is de merknaam Nokia hier te vinden, evenals een grijs gekleurde aanduiding van Android One.

Aan de onderzijde zien we naast een usb-c aansluiting voor de voeding een enkele speaker. Het geluid van deze speaker is prima qua volume maar het zwaartepunt van het hoog, midden en laag ligt duidelijk bij de eerste twee. Daardoor doet het geluid soms wat dun aan. Kortom, het doet zijn werk, maar bijzonder is het niet. Voor wie liever bedraad luistert levert Nokia een setje in-ears mee met een ingebouwde microfoon en play/pauze afstandsbediening, die je op de 3,5mm jack aan de bovenzijde van het toestel kan aansluiten. Voor bellen voldoen deze headphones prima, maar muziek klinkt dermate schel dat we een eigen exemplaar zouden aanraden. Ten slotte is de ietwat obscure IP54 rating nog het vermelden waard. De Nokia 7 Plus is daarmee gegarandeerd bestand tegen waterspatten en beperkte hoeveelheden stof. 

Nokia 7 Plus White


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Nokia 7 Plus Black

Android 9, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

249,00 €

gem. 299,95 €
6 shops, 4x voorraad

Nokia 7 Plus White

Android 8, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

279,00 €

gem. 325,66 €
4 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*