17 32-inch QHD-monitoren review: Fiks formaat, prettige pixels

Verrassend hoge kwaliteit voor verrassend lage prijzen

Door


Conclusie

Het aanbod in 32-inch qhd is groot en wat ons betreft is dat geweldig, want niet alleen is dit een zeer aantrekkelijke combinatie van formaat en resolutie, ook zitten er geen echte winkeldochters in dit omvangrijke testveld. Natuurlijk, alle waar naar zijn geld, maar dat je voor 300 euro al een uitstekende monitor met deze kenmerken mee naar huis kunt nemen, was een paar jaar geleden onvoorstelbaar.

Prijs-prestatie

Natuurlijk hebben we een paar modellen die er echt uitspringen. Wil je echt geen cent te veel uitgeven, dan hoef je niet verder te kijken dan de AOC Q3279VWF. Voor 200 euro biedt deze veel betere prestaties dan je voor dat geld mag verwachten, al moet je natuurlijk met wat scherpe randjes rekening houden. Wil je wat meer investeren, dan zijn de Benq EW3270ZL en de Iiyama ProLite XB3270QS beide uitstekende keuzes. De eerste is marginaal duurder, maar biedt beduidend betere uniformiteit en contrast; de tweede is zeer compleet (inclusief ergonomische voet) en heeft extreem goede kleurweergave. Alle drie ontvangen een Great Value award. Die is er ook voor de Philips 328P6AUBREB: weliswaar niet het goedkoopste model in de test, maar voor een scherm met AdobeRGB én hdr-ondersteuning is 449 euro geen cent te veel – zeker niet gezien de alleszins redelijke testresultaten, al hadden we liever wat betere afstelling uit de fabriek door Philips gezien.

Pro

Heb je meer te besteden en hogere eisen, dan is de Benq PD3200Q onze favoriet voor serieuze beeldbewerking. Een Excellent Choice award is zijn deel. Die is er ook voor Samsung S32D850T, een hele prestatie gezien de leeftijd van dit scherm.

Gaming

Dan gaming. AOC biedt met de AG322QCX eigenlijk alles wat je wilt, voor een prijs die 100 euro lager ligt dan de concurrentie. De resultaten zijn weliswaar niet van het allerhoogste niveau, ze zijn ruimschoots voldoende. Een Great Value award is op zijn plaats voor dit scherm dat je al voor iets meer dan 500 euro kunt kopen. Wil je het beste van het beste op het gebied van qhd-gaming, dan heb je twee keuzes: G-sync en niet-gebogen? De LG 32GK850G staat voor je klaar. Freesync, hdr en gebogen? Dan is de Samsung C32HG70 de juiste voor jou. Beide ontvangen een Excellent Choice award.


AOC Agon AG322QCX
AOC Q3279VWF
BenQ EW3270ZL
Iiyama ProLite XB3270QS
Philips 328P6AUBREB


BenQ PD3200Q
LG 32GK850G
Samsung C32HG70QQU

Heb je liever een qhd-monitor op een ander formaat? Lees dan onze qhd-koopgids!

 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*