Asus Blue Cave review: vliegensvlug op 5 GHz

Huiskamerwaardig design en zeldzame chipset

Door


Conclusie

Wie op zoek is naar een nieuwe router die op een prominente plek in een woning moet kunnen staan, kan eigenlijk niet om de Asus Blue Cave heen. Het apparaat heeft een combinatie van een neutraal wit design met een opvallende lichtring in het midden van de console en enkel interne antennes. Of je het mooi vindt is uiteraard een persoonlijke afweging, wij beperken ons met te stellen dat de Blue Cave eerder aan de kant van de huiskamerwaardige multi-room wifi-systemen zit dan aan de oorspronkelijke stand alone routers. 

ASUS Blue Cave

Wat betreft de prestaties heeft de Blue Cave twee gezichten. Op 5 GHz weet de router te excelleren, waarbij het zenden nog sneller gaat dan het ontvangen en de concurrentie de prestaties nauwelijks weet bij te houden. Op 2,4 GHz is het een ander verhaal. Daar zet de Blue Cave prestaties neer die zeker niet slecht zijn, maar ook weer niet echt tot de verbeelding spreken. Daarbij komt dat zelfs als je het apparaat weet te vinden voor 219 euro, de prijs in vergelijking met het testveld redelijk fors is. Tenslotte zou je je bovendien kunnen afvragen of je met oog op compatibiliteit en ondersteuning als gebruiker gebaat bent met een in routerland ongebruikelijke wireless chipset (2016) en cpu (2015) van Intel. 

Om die reden houden we de awards in de kast, maar als je boven alles een router nodig hebt die in het zicht moet staan, en de prestaties secundair zijn, dan moet je de Blue Cave zeker overwegen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus Blue Cave

Draadloos, 802.11ac, 800 Mbit/s, 1733 Mbit/s

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

138,00 €

gem. 192,42 €
8 shops, 8x voorraad

Dossier

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*