Seasonic Focus Plus Platinum voedingen review: beter dan de Focus Plus Gold?

Platinum zonder meerwaarde

Door


Conclusie

Met de Focus Plus Platinums heeft Seasonic een stel goede voedingen dat efficiënt en stil werkt. De serie kampt echter met hetzelfde probleem dat we eerder bij de Seasonic Prime Gold en Platinum-serie ook tegenkwamen: er is geen duidelijke meerwaarde. De Focus Plus Platinum-voedingen doen wat de Focus Plus Golds voor minder geld ook kunnen.

Seasonic Focus Plus Platinum 850W

De Platinums leveren een goede spanningsstabiliteit, een hoge efficiëntie en een nette ripple. De efficiëntie bij lage belasting is een noemenswaardig pluspunt, maar de geluidsproductie ligt juist weer wat hoger dan bij de Focus Plus Gold-voedingen. In beide gevallen zijn de verschillen niet dermate groot dat we er over vallen, en juist dat zorgt ervoor dat we geen duidelijk voordeel van de Focus Plus Platinum zien ten opzichte van de Golds. De gemiddelde prijs voor de luxere voedingen ligt ondertussen wel 20 tot 25 procent hoger, wat tot gevolg heeft dat de Seasonic Focus Plus Platinum niet in aanmerking komt voor een award.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*