Betaalbaar onderkomen: 14 behuizingen tot 75 euro getest

Voor weinig geld, toch een goede behuizing?

Door


Inleiding

Luxe pc-behuizingen kunnen gemakkelijk honderden euro's kosten en  bieden vaak fraaie looks, uitgebreide inbouwmogelijkheden en goed doordachte features. Maar wat als je gewoon op zoek bent naar een degelijke kast voor een goede prijs? Wij testen 10 behuizingen met een winkelprijs tot 75 euro.


Gehard glazen zijpanelen, aluminium frames, rgb-verlichting, meerdere casefans en slimme opties om kabels weg te werken: al deze zaken kennen we van behuizingen uit het duurdere segment, maar inmiddels zijn ze ook doorgesijpeld zijn naar de lagere prijsklassen. In deze test bekijken wij veertien behuizingen met een winkelprijs tot ongeveer 75 euro.

Zes daarvan beschikken over een gehard glazen zijpaneel, zeven over minimaal twee casefans en bij alle behuizingen vinden we usb 3.0 aansluitingen op het voorpaneel terug. Daarmee kunnen we rustig stellen de features die tot een paar jaar geleden de behuizingen in het midden- en hogere segment kenmerkten, nu gemeengoed worden in de goedkopere klassen.

Helaas zien we tegelijkertijd dat atx-kasten intern steeds meer op elkaar gaan lijken. Met het wegvallen van de optische drive en de opkomst van de voeding-shroud is het hoofdcompartiment binnen de kast in vrijwel alle gevallen een grote lege ruimte, waaronder we een afgescheiden compartiment vinden met daarin ruimte voor de voeding en twee of drie 3,5 inch harddisks. Tel daarbij de mogelijkheid op om aan de voor- en bovenzijde ruimte te bieden voor twee of drie casefans of waterkoeling, en je hebt het basisrecept voor bijna elke behuizing anno 2018.

Is dat slecht? Zeker niet. Dit concept werkt goed, biedt ruimte om veel componenten en waterkoeling in te bouwen en levert goede airflow. Onze testresultaten laten zien dat er ondanks alle overeenkomsten toch ook genoeg verschillen zijn als het op die airflow en de bijbehorende geluidsproductie aankomt. Hoog tijd om een aantal betaalbare kasten op de pijnbank te leggen dus!

Thermaltake View 22 TG Black


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*