Dit zijn de beste routers en multi-room wifi-systemen

Koopgids voor iedereen die een nieuwe (mesh)router zoekt

Door


De beste router vinden

We zullen hier op basis van de op dit moment beschikbare testdata een koopadvies geven voor routers en zoals gezegd baseren we onze keuzes primair op de prestaties en aanschafprijs. We hebben daartoe niet alleen een onderscheid gemaakt tussen routers en multi-room wifi-systemen. De categorie routers hebben we tevens opgedeeld in routers tot 150 euro, routers van 150 tot 250 euro en routers die meer dan 250 euro kosten. Wij zijn daarbij uitgegaan van de gemiddelde prijzen uit onze eigen Prijsvergelijker. Uiteraard is het verstandig om zelf ook altijd even naar een actueel prijsoverzicht te kijken als je een nieuwe router gaat kopen. 

Wat betreft de prestaties gaan we hier uit van de gemiddelde resultaten per band en soort test. Dat zijn bij elkaar zeven onderdelen; te weten de gemiddelde scores voor de doorvoertests op 2,4 GHz, 5 GHz en 5 GHz (3x3) en de gemiddelde waardes van praktijktest 1 en 2 op beide banden. De resultaten vind je in de vorm van grafieken op de volgende pagina van deze koopgids. Deze grafieken bevatten overigens alle routers en multi-room wifi-systemen die we in deze koopgids bespreken. Voor wie liever een compacter overzicht per prijscategorie bekijkt en/of liever alle deelresultaten bekijkt zijn hieronder de relevante links naar de vergelijkingstabellen te vinden. 

Vergelijk alle geteste en nog verkrijgbare routers tot 150 euro

Vergelijk alle geteste en nog verkrijgbare routers tussen de 150 en 250 euro 

Vergelijk alle geteste en nog verkrijgbare routers vanaf 250 euro


Vergelijken

In deze review besproken 66 producten

  Meer producten (66)  

Dossier

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*