Wij delidden een Intel Core i7 8700K - en dit leverde het op

Haal al het overklokpotentieel uit je CPU met deze workshop delidding

Door


Conclusie

Het delidden van een Intel Coffee Lake-processor is ongetwijfeld de moeite waard voor wie het maximale uit zijn overgeklokte cpu wil halen. Na de delid meten we tot wel 22 graden lagere temperaturen bij maximale belasting. Tevens blijkt de processor wat verder te overklokken te zijn, waarbij de cpu nog altijd koeler blijft dan voorheen op een lagere snelheid.

Moet iedereen dan massaal zijn cpu gaan delidden? Dat lijkt ons niet verstandig, om meerdere redenen. Ten eerste verlies je je garantie op je gloednieuwe processor. Ten tweede moet je weliswaar een eind kunnen komen met een goede delidtool en deze workshop, maar het blijft een precies werkje, waarbij je goed moet weten waar je mee bezig bent.

Totdat Intel besluit om beter geleidend materiaal in zijn processors te verwerken, blijft delidding echter de enige manier voor de échte enthousiasteling om een overklokbare Intel-cpu tot het uiterste te drijven. Zeker bij veel verbruikende modellen die het snel heet onder de voeten wordt, trekt een delid een fors nieuw blik overklokpotentieel open. Ons advies is echter wel om secuur te werk te gaan en eventueel de hulp van een ervaren delidder in te schakelen - als het fout gaat, gaat het immers vrijwel altijd ook goed fout.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Intel Core i7 8700K Boxed

Socket 1151, 3.7 GHz, 6 cores, 95 W, 14 nm, Geïntegreerde graphics

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

423,77 €

gem. 463,43 €
9 shops, 6x voorraad

Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*