Computex: Sharkoon pakt uit: van muizen tot bureaus

Sterke speler in budgetmarkt blijft groeien

Door


Inleiding

Sharkoon bestaat dit jaar 15 jaar. In die tijd ontwikkelde het bedrijf zich van leverancier van kabeltjes en externe hardeschijfbehuizingen tot een ware powerhouse in de budgetmarkt voor pc-randapparatuur, waarin - uiteraard zouden we bijna zeggen - gaming producten steeds belangrijker worden. Het merk had veel te laten zien op Computex dit jaar, en in dit artikel lees je daar alles over. 


Hoewel Sharkoon nog niet zo'n klinkende naam is als de oude bekenden in de markt voor randapparatuur en gaming accessoires, heeft het de afgelopen 15 jaar een eigen plek in de markt weten te veroveren, en breidt nog altijd gestaag uit. Het bedrijf is momenteel actief in 45 landen, en weet veel hardwareliefhebbers te verleiden met producten met een aantrekkelijke prijs en veel features.

Daarbij is het vermeldenswaard dat het ontwerp van alle producten in Duitsland plaatsvindt (het maakt onderdeel uit van hetzelfde bedrijf waar ook distributeur Wave en verkoper Alternate toe behoren), waar ook de kwaliteitscontrole wordt gedaan tijdens en na productie. Ongeveer 25 medewerkers zitten op het kantoor in Duitland, nog eens 15 werken in Taiwan, waar ook de ontwikkeling van de software voor bijvoorbeeld randapparatuur en verlichting wordt gedaan. 

Sinds de start van het bedrijf is het assortiment fors uitgebreid. Behuizingen werden al vroeg toegevoegd en zijn nog altijd een belangrijk segment, zo vernamen we, maar gaming headsets, toetsenborden en muizen zijn inmiddels ook grote en goed gevulde productcategorieën. Daarnaast was het een van de eerste merken die als niet-specialist de markt voor gamingstoelen betrad; de SGS1 kostte bij introductie 179 euro en was vermoedelijk mede daardoor bijzonder populair.  Inmiddels treffen we ook voedingen, headphone stands, muismatten en binnenkort zelfs een heus bureau in het assortiment aan.

Deze Computex toonde Sharkoon ons weer veel nieuwe producten, reden voor ons om ze hier op een rijtje te zetten.


Dossier

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*