LG G7 ThinQ review: LG's visie op de moderne smartphone

Voldoet aan de moderne maatstaven, maar spreekt niet tot de verbeelding

Door


Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones brengen we met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Daarnaast draaien we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Ten slotte voeren we ook nog een test uit waarbij we de smartphone in kwestie door websites laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding.

De LG G7 ThinQ is uitgerust met een niet-verwisselbare Li-Po batterij met een capaciteit van 3000 mAh en ondersteunt de Quick Charge 3.0 snellaadtechniek. Helaas moeten we hier constateren dat de G7 op het toch behoorlijk belangrijke onderdeel van de accu middelmatig presteert. Bij de reguliere accutest - videotest zijn oled-toestellen nu eenmaal in het voordeel, maar bij de meer op de dagelijkse praktijk gerichte PCMark Work 2.0 test scoort de G7 bijna anderhalf uur minder dan de nummer 1. Bij de 4G en wifi browse testen lopen de verschillen verder op tot boven de 4 uur en ook bij de laadtesten vinden we de G7 enigszins troosteloos terug in het midden van de ranglijst. 

  • Accutest
  • Webbrowse test 4G & wifi
  • Laadtesten


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

LG G7 ThinQ Black

Android 8, 64 GB, 6.1 inch, 3120x1440, 16 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

359,00 €

gem. 359,00 €
2 shops, 2x voorraad

LG G7 ThinQ Blue

Android 8, 64 GB, 6.1 inch, 3120x1440, 16 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

349,00 €

gem. 359,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*